bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вступ та інтеграція: який шлях проходять студент_ки з тимчасово окупованих територій
20.07.2021

Аналітичний центр Cedos запрошує приєднатися до презентації дослідження і подальшого обговорення з представни_цями громадських організацій та сфери освіти. Подія відбудеться 22 липня об 11:00.

Подія у Фейсбуці

Допомогти зі вступом у заклади вищої освіти — саме на це переважно спрямовані державні політики, що існують в Україні для інтеграції випускниць і випускників шкіл з тимчасово окупованих територій. Водночас подальше перебування студенток і студентів в українських університетах залишається поза увагою.

Учасниці навчального дослідницького проєкту під менторством аналітичного центру Cedos провели дослідження, щоб виявити фактори впливу на рішення про переїзд і вступ та на інтеграцію студентів з тимчасово окупованих територій України. Також прагнули з’ясувати загальний рівень адаптації студентів на новому місці та виклики, які потребують якісних рішень зі сторони органів влади, університетів, громадських організацій.

22 липня об 11:00 запрошуємо вас на презентацію результатів дослідження та онлайн-дискусію з представни_цями органів влади і громадських організацій.

Під час дискусії пропонуємо обговорити такі запитання:

  • Якою є роль різних чинників в процесі інтеграції студентів з тимчасово окупованих територій?
  • Як держава, університети та громадські організації можуть полегшити їхню інтеграцію?
  • Що працює добре, а що варто змінити в політиках стосовно таких студентів?

Презентують дослідження:

  • Олександра Богданова, студентка програми «Соціологія» Українського католицького університету, випускниця Української академії лідерства.
  • Анастасія Севостьянова, менеджерка проектів та грантів програми «Будуємо Україну Разом», випускниця Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля.

Учасни_ці дискусії:

  • Віра Іванчук, Вокс Україна;
  • Ірина Жданова, Фонд «Відкрита політика»;
  • Ірина Ляшенко, кураторка програми «Забезпечення реінтеграції молоді з тимчасово окупованих територій» у Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка;
  • Валерія Вершиніна, адвокаційна менеджерка у Stabilization Support Services;
  • Євгенія Матейчук, керівниця формаційного департаменту Української академії лідерства;
  • Олександра Луцак та Катерина Воєвода, випускниці Української академії лідерства, які реалізували освітній проєкт для тимчасово окупованих територій.

Модераторка: Ліліана Філіпчук, аналітикиня і керівниця проєктів Cedos.

Подія пройде онлайн. Щоб приєднатися до зустрічі у Zoom і мати змогу ставити запитання спікер_кам, просимо зареєструватися. Подія також транслюватиметься на сторінці Cedos у Фейсбуці.

Подія проходить у рамках проєкту «Зміцнення організацій громадянського суспільства для підтримки реформ в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми Matra Королівства Нідерланди.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.