bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рівненська громада може отримувати безкоштовні послуги в навчально-тренінговому центрі
12.07.2010

9 липня 2010 року у Рівненській державній обласній бібліотеці відбулося урочисте відкриття  навчально-тренінгового центру в рамках Програми «Бібліоміст».

Головна мета навчально-тренінгового центру – підвищення кваліфікації бібліотечних працівників, надання населенню нових послуг з використанням комп’ютерної техніки бібліотек, вільного доступу до інформації через мережу Інтернет для громадськості Рівненщини.

Послуги центру: БЕЗКОШТОВНІ групові та індивідуальні навчання, консультації для всіх, без вікових обмежень:

  • доступ до мережі Інтернет;
  • освоєння роботи на персональному комп’ютері;
  • робота з програмами пакету Microsoft Office (MSWord, MSExel, MSPowerPoint);
  • створення та використання електронної пошти;
  • допомога у пошуку роботи через Інтернет;
  • інформаційна підтримка та інформаційне забезпечення вступної кампанії до вищих навчальних закладів;
  • основи безпечної роботи в Інтернеті;
  • використання Інтернет-технологій для задоволення освітніх та дозвіллевих потреб;
  • створення та підтримка блогу (і інші технології веб 2.0);
  • спілкування через Інтернет та ін.

Розпочала зібрання з вітального слова директор Рівненської державної обласної бібліотеки Валентина Петрівна Ярощук, у якому зазначила, значимість навчально-тренінгового центру для усієї бібліотечної системи області та створення нового іміджу бібліотек Рівненщини.

За сприяння програми «Бібліоміст» у бібліотеці відкрили тренінговий-центр, який обладнано: 10 ПК з програмним забезпеченням, відеокамерами та навушниками з мікрофонами, а також проектором, сканером і принтером, – розповіла Валентина Ярощук.

За її словами, у центрі надаватимуть послуги кваліфіковані тренери, здійснюватиметься навчання із підвищення кваліфікації бібліотекарів області, організовуватимуться групові та індивідуальні заняття тренінги окремих груп користувачів. Заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Володимирович Губанов зауважив, що роль бібліотек на сьогоднішній день є досить важливою, адже це не тільки сховище друкованих засобів, це потужний центр інформаційних ресурсів. В інформаційній інфраструктурі області бібліотеки залишаються основними доступними центрами для населення. Відкриття навчально-тренінгового при обласній бібліотеці сприятиме підвищенню інформаційної культури, інформаційної грамотності місцевої громади, шляхом надання бібліотечними працівниками нових послуг з використанням комп’ютерної техніки бібліотек, вільного доступу до інформації через мережу Інтернет.

Заступник директора Програми «Бібліоміст» Матей Новак зазначив
, що головний сенс програми полягає у тому, що ми допомагаємо громадам, які допомагають собі. І факт того, що ця бібліотека має навчально-тренінговий центр, означає, що це є результатом роботи всієї громади. «Ми вважаємо, що першим кроком при розширенні доступу до Інтернету є тренінги і навчання, бо якщо просто встановити комп’ютери, ми цим нічого корисного не доб’ємось. Адже важливою є робота бібліотекаря з користувачем: саме бібліотекар є тим мостом, який веде до інформації», – зауважив Матей Новак.

За словами президента Фундації імені князів-благодійників Острозьких Оксани Краплич, Рівненська державна обласна бібліотека вже має досвід у навчанні бібліотечних працівників із використанням сучасних освітніх методик та інноваційних технологій. Тісна співпраця бібліотеки та Фундації сприятиме плідному розвитку діяльності навчально-тренінгового центру.

 


«Бібліоміст» – це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури і туризму України, Української бібліотечної асоціації.

На підтримку програми в Україні Фундація Білла і Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 млн. доларів США.

Контакти: керівник центру – Ірина Шинковська; тел. (0362)26-38-30; (0362)22-21-21; моб. (097)866-24-00; e-mail: 

[email protected]

 

Контакти

  • Ірина Шинковська
  • Програма ”Бібліоміст”
  • [email protected]
  • (0362)26-38-30
  • (0362)22-21-21
  • (097)866-24-00

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.