bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мільярд дерев чи заповідання: що не так зі збереженням лісів України?
19.07.2021

Дата: 21 липня, 09:00. Орієнтовне повернення - 13:00

Місце: збір учасників на м. Теремки 

Нещодавно Володимир Зеленський заявив про плани висадити найближчими роками мільярд дерев. А що з деревами, які вже існують? Чи справляється держава з їхньою охороною?

Один з механізмів охорони лісів - це їхнє заповідання, тобто надання їм певного охоронного статусу. Часто найбільш оптимальним способом заповідання є створення національного природного парку.

Україна як держава постійно наголошує на необхідності заповідання дикої природи, зокрема лісів. Однак на практиці численні заповідні території, у тому числі й нацпарки, залишаються нествореними через пасивність чиновників та спротив несумлінних лісівників. Як наслідок, ми продовжуємо втрачати цінні українські ліси, паралельно висаджуючи нові дерева, що насправді може завдати природі більше шкоди, ніж принести користі.  

Запрошуємо до прес-туру, у ході якого ми відвідаємо територію одного з таких нестворених нацпарків - “Приірпіння та Чернечий ліс”. Активісти та екологи розкажуть про те, як вже не перший рік ведеться боротьба за збереження величезного лісового масиву біля Києва, а також про інші нестворені лісові нацпарки по всій Україні. 

Спікери:

Олексій Василюк, голова ГО “Українська природоохоронна група”

Єгор Гриник, експерт лісового напрямку ГО “Українська природоохоронна група”

Леонід Городецький, голова ГО “Мальовниче передмістя”

Організатори забезпечують учасників прес-туру транспортом з та до місця збору. Для отримання більш точної інформації щодо місця збору, необхідно акредитуватися.  

Акредитація: для участі в прес-турі напишіть нам на електронну пошту [email protected], вказавши ваші дані - ПІБ, телефон та медіа, яке ви представляєте.

Контакти

  • Тетяна Шаміна
  • спеціалістка з комунікацій: 093 918 42 86

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.