bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські обговорення Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні
22.06.2021

У квітні 2021 року Кабінет Міністрів прийняв Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні, що розроблялася за ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання Указу Президента України від 3 грудня 2020 року «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні». Стратегія націлена усунути бар’єри та перепони у різних сферах життя, посилити можливості та забезпечити рівні права для всіх українців. З текстом стратегії можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/3vscwuM

У травні Мінрегіон разом з іншими міністерствами розпочав розроблення Плану заходів на 2021-2022 роки з реалізації Стратегії. Проєкт плану заходів буде доступний 22 червня, про що буде повідомлено учасників обговорень окремо.

Запрошуємо всіх охочих представників громадських, благодійних організацій, органів державної влади, місцевого самоврядування, а також українських та міжнародних експертів, фахівців аналітичних центрів і інших організацій громадянського суспільства, які зацікавлені в адвокації змін, що стосуються безбар’єрності в Україні, до участі у громадських обговореннях проєкту Плану заходів з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Обговорення відбудуться:

  • 25 червня
    10:30 – 11:30 – Фізична безбар’єрність.
    11:45 – 12:45 – Суспільна і громадянська безбар’єрність.

  • 29 червня
    10:30 – 11:30 – Освітня безбар’єрність.
    11:45 – 12:45 – Економічна безбар’єрність.
  • 30 червня
    10:30 – 11:30 – Інформаційна безбар’єрність.
    11:45 – 12:45 – Цифрова безбар’єрність.

Для участі необхідно зареєструватися, заповнивши форму: https://forms.gle/Ba61yArfXexpeeje6.

Громадські обговорення відбуваються у співпраці з Міністерством розвитку громад та територій України та ГО «Безбар’єрність» у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ). Проведення цього заходу стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Розробка плану заходів здійснюється за підтримки Програми розвитку ООН в Україні.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.