bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фінальна прес-конференція «НБ 3.0. Сексуальні домагання у військовій сфері в Україні»
15.06.2021

Проєкт реалізовано ГО “Інститут гендерних програм” за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні

Місце: онлайн-платформа Zoom за за посиланням

Також можна буде переглянути пряму трансляцію на фейсбук-сторінках проєкту "Невидимий Батальйон" та Razom

В програмі прес-конференції 4 блоки:

- презентація результатів проєкту;

- виступи запрошених гостей;

- презентація подальших напрямів інформаційної та адвокаційної кампанії;

- питання/відповіді.

Спікери та учасники онлайн-конференції: к. соц. н., доцентка кафедри соціології Національного університету «Києво-Могилянська академія» Тамара Марценюк, незалежна дослідниця, спеціалістка з питань «Жінки, мир, безпека» Анна Квіт, незалежна гендерна дослідниця Ганна Гриценко, координаторка проєкту «НБ 3.0. Сексуальні домагання у військовій сфері в Україні» Марина Лазаренко, радниця Головнокомандувача Збройних Сил України з гендерних питань Вікторія Арнаутова, народні депутати, представники/ці державних структур,  посольств, міжнародних та громадських організацій, медіа. 

Мета кампанії «Невидимий Батальйон 3.0. Сексуальні домагання у військовій сфері в Україні» – дослідити проблематику сексуальних домагань і запропонувати ефективні рішення для покращення цієї ситуації у військовій сфері, спираючись на західні зразки й досвід країн НАТО, допомогти українському війську запровадити світові стандарти безпеки і протидії сексуальним домаганням. Чинна кампанія актуальна в межах виконання міжнародних зобов’язань України, зокрема реалізації порядку денного програми ООН «Жінки, мир, безпека». 

Проблема сексуальних домагань є у всіх арміях світу. Але у найкращих арміях  цю проблему не замовчують і працюють над  впровадженням політики гендерної рівності та ефективних механізмів запобігання та протидії сексуальним домаганням. Обізнаність в цих темах є першим кроком до захисту від насильства та формування у суспільстві нульової толерантності до його проявів. Вирішення питання захищеності військових від сексуальних домагань – це вагомий крок для зміцнення української армії. Таким чином прагнемо  зробити  військову службу в Україні професійнішою, престижнішою та безпечнішою і для чоловіків, і для жінок.

Разом захистимо свої кордони - як державні,  так і особисті!

_____________________________________________________________________________________

Проєкт здійснено ГО «Інститут гендерних програм» в межах адвокаційної  кампанії «Невидимий батальйон 3.0. Сексуальні домагання у військовій сфері в Україні» за підтримки  Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.  

Погляди авторок не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США./Supported by the Democracy Commission Small Grants Program of the U.S. Embassy to Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government . 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.