bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Україні стартує конкурс короткометражних фільмів для мандрівників
08.06.2021



З 21 червня  до  21 липня 2021 року відбудеться конкурс короткометражних аматорських  фільмів “Жага мандрів”.


Організатором конкурсу є спільнота українських мандрівників Voyagemakers.

Основна мета конкурсу: встигнути зафільмувати незвідані, безлюдні та важкодоступні куточки планети, які під впливом людини стрімко втрачають свою первозданність. Згідно зі звітом ООН 2019 року, три чверті наземного середовища та близько 66 % морського середовища істотно змінені через дії людини.

Організатори прагнуть об’єднати авторів, яким важливо зберегти та зафільмувати для нащадків недоторкані частини світу.

“«Жага мандрів» це віртуальне місце, де мандрівники збираються за теплою традицією біля багаття і розповідають один одному свої історії про подорожі, культуру інших народів, охорону природи, таємниці, відкриття та пригоди. Ми чекаємо на ваші відео розповіді про місця, де ви були, і історії, які ви пережили.” - зазначають організатори.

У конкурсі можуть брати участь відеофільми, репортажі, огляди тривалістю до 10 хв  про мандри в найрізноманітніші куточки нашої планети.

Тема робіт може стосуватись будь-яких аспектів дикої природи, різноманості видів, безлюдних віддалених просторів: від Арктики до Африки та Океанії, від пустель до важкодоступних тропічних лісів, від глибин морів та океанів до сніжних вершин та гарячих вулканів.

До складу журі увійшли: Почесний голова конкурсу Михайло Іллєнко — український кінорежисер, сценарист, актор. Академік Національної академії мистецтв України (2017). Заслужений діяч мистецтв України (2003). Лауреат Державної премії України імені Олександра Довженка (2007). Члени журі: Вадим Івлев — організатор конкурсу, радіоінженер, етнограф-любитель. Побував на 24 безлюдних і важкодоступних островах Океанії та Антарктики. Автор книги «Мандри киянина Океанією» та низки статей,Роман Братчик — учасник 1-ї, 2-ї та 8-ї річних експедицій, єдиний полярник в Україні, який провів в Антарктиці понад два роки безперервно,Андрій Мазур — журналіст, блогер.

Участь в конкурсі є безкоштовною. 

Конкурс “Жага мандрів” проходить вже вдруге і цьогоріч  приурочений до 175-річчя від дня народження видатного мандрівника Мико́ли Миклу́хо-Макла́я (1846-1888). першого мандрівника українського походження, який відправився на інший край Землі - до Нової Гвінеї.

Заявки приймаються до 11 липня за адресою [email protected]

З деталями конкурсу і конкурсних робіт можна ознайомитися за посиланням:
http://voyagemakers.org 

Контакти

  • 380958313340 - Оксана Мартинкова

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.