bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Майбутнє Східної України: зустріч у форматі «запитання та відповіді» (Донецька та Луганська області)
25.05.2021

Вільнюська робоча група (ВРГ) Консорціуму ДОСТУП, у співпраці з Генеральним директоратом ЄС з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги (ECHO), ООН, Міністерством закордонних справ Литовської Республіки та Коаліцією Реанімаційний Пакет Реформ, запрошує жителів Донецької та Луганської областей, а також тих, хто працює над підтримкою майбутнього Східної України, на зустріч у форматі “запитання та відповіді” з українськими та міжнародними лідерами 27 травня з 10.00 до 11.30.

Мета заходу — сприяти прямому діалогу між мешканцями Донецької та Луганської областей та національними й міжнародними стейкхолдерами. Згідно з дослідженням ВРГ «HDP Nexus та участь громадян у формуванні місцевих політик у Донецькій та Луганській областях», місцеві жителі часто сприймають політичну комунікацію щодо регіону та його мешканців як недостатньо ефективну. Зустріч у форматі “запитання та відповіді” має на меті заповнити цю прогалину у спілкуванні та зібрати разом членів громадянського суспільства, представників державних обласних адміністрацій, місцевого самоврядування, військово-цивільних адміністрацій та політиків національного рівня, а також партнерів України з питань розвитку для змістовної дискусії щодо потреб та перспектив Донецької та Луганської областей. Розмова передуватиме проведенню Конференції щодо реформ в Україні (липень 2021 р.) та Міжнародної Вільнюської конференції II восени 2021 р.

СпікериСнавер Сейтхалілєв, заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Оснат Лубрані, координаторка системи ООН та координаторка з гуманітарних питань в Україні, Мантас Адоменас, заступник міністра закордонних справ Литви, Андреас Папаконстантіну, директор Генерального директорату Європейської комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги та посол Мануель Бесслер, уповноважений уряду Швейцарії з питань гуманітарної допомоги.

Програма:

10.00 —10.05: Технічні деталі від організаторів онлайн-заходу

10.05 — 10.10: Вітальне слово

10.10 —10.15: Снавер Сейтхалілєв, заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

10.15 —10.20: Оснат Лубрані, координаторка системи ООН та координаторка з гуманітарних питань в Україні

10.20 —10.25: Мантас Адоменас, заступник міністра закордонних справ Литви

10.25 —10.30: Андреас Папаконстантіну, директор Генерального директорату Європейської комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги

10.30 —10.35: посол Мануель Бесслер, уповноважений уряду Швейцарії з питань гуманітарної допомоги

10.35 – 11.25 Питання та відповіді

11.25 —11.30 Підсумовування

ФорматЗахід відбудеться українською та російською мовами з перекладом на англійську. Обговорення транслюватиметься онлайн, посилання буде доступне після реєстрації.

Реєстрація: Для отримання доступу до онлайн-події, будь ласка, зареєструйтесь тут.

Вільнюська робоча група. ВРГ була створена після Вільнюської міжнародної конференції “Майбутнє Східної України: від гуманітарних потреб до перспектив розвитку та миру“, яка відбулася у жовтні 2020 року. Ця платформа ставить за мету сприяти політичному діалогу між місцевими та національними органами влади, громадянським суспільством та міжнародними організаціями у Донецькій та Луганській областях, а також підтримувати активну участь місцевих громад у формуванні політик за допомогою механізмів локальної демократії.

Захід проводиться за підтримки Генерального директорату ЄС з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги (ECHO) і Міністерства закордонних справ Литовської Республіки та у співпраці з ООН та Коаліцією Реанімаційний Пакет Реформ.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.