bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кращі практики роботи із молоддю для профілактики сексуального та гендерно зумовленого насильства
18.05.2021

Кращі практики

інформаційно-просвітницької роботи із молоддю для запобігання та профілактики сексуального та гендерно зумовленого насильства

Щоб ефективно попереджати та реагувати на сексуальне та гендерно зумовлене насильство (СГЗН) необхідно застосовувати різнобічний та багатогалузевий підхід.

До інформування щодо СГЗН та його профілактики у молодіжному середовищі залучені як освітній сектор, так і сектор охорони здоров’я, правоохоронні органи, громадські організації та активісти.

Заклад освіти може здійснювати просвітництво в рамках навчальних програм, позакласної та позаурочної роботи, впровадження факультативів – як спрямованих на профілактику насильства, так і більш комплексних – де йдеться про ефективну комунікацію, ненасильницьке спілкування, про права людини та взаємини. Охоплення цих тем можливе в рамках комплексної програми сексуальної освіти.

Медичні працівники також є провайдерами знань та цінної профілактичної інформації, а за потреби – надають постраждалим від насильства соціально-психологічну та медичну допомогу. Значну роль у профілактиці негативних явищ у підлітковому та молодіжному середовищі здійснює мережа Клінік, дружніх до молоді. 

Громадські організації, в тому числі у співпраці із освітянами та медиками, впроваджують проекти та окремі заходи для інформування та профілактики СГЗН.

Підходи та методи, які використовують у своїй роботі вищеперераховані структури та організації можуть бути різними. Це дає можливість зацікавити та переконати молодіжну аудиторію в різний спосіб, і тим самим – збільшити сумарну ефективність таких програм та заходів. Наявність єдиної бази ефективних практик для здійснення профілактичної роботи щодо СГЗН буде корисною для усіх зацікавлених сторін.

Благодійний Фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї» запрошує освітні, медичні та громадські організації поділитися своїми практиками інформаційно-просвітницької роботи із молоддю для запобігання та профілактики сексуального та гендерно зумовленого насильства.

Надіслані матеріали будуть систематизовані у публікацію кращих практик – доведено ефективних, із перевіреними та цікавими для молоді підходами та інструментами. Видання буде корисним для освітян та фахівців психологічної служби, а також медичних працівників закладів освіти, Клінік, дружніх до молоді, громадському сектору, Молодіжним центрам, Центрам соціальних служб, іншим зацікавленим організаціям.

Представляючи свою практику як найкращу, потрібно надати докази, що підтверджують вплив такої діяльності, наприклад, аналіз анкет до- та після тренінгу; цитати усних чи письмових відгуків учасників/-ць; результати моніторингу зміни поведінки молоді як результату надання освіти / інформації (за наявності).

Прохання до 10 червня 2021 року заповнити гугл-Форму - https://cutt.ly/kbMUDr2 або надіслати  заповнену форму у форматі Word на електронну адресу - [email protected]

За додатковою інформацією звертайтеся до Світлани Співак, 0501590057, 0680067060, або Тетяни Слободян, 066 713 03 11, [email protected]

Контакти

  • Тетяна Слободян
  • координаторка проектів БФ «Здоров’я жінки і планування сім’ї» (http://www.womanhealth.org.ua/)

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.