bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Оглядовий візит по муніципальній програмі врядування
22.06.2010

18 червня 2010 року відбулась навчально-оглядова поїздка до Нововолинська у рамках візитів дружби між містами Східної та Західної України. Розпочалася вона у стінах конференц-залу міськради, де учасників привітали заступники нововолинського мера Володимир Рожелюк та Юрій Єлева. Володимир Дмитрович розповів про допомогу влади у реалізації проектів. Юрій Володимирович зазначив, що питання реформування ЖКГ стоїть дуже гостро сьогодні у більшості міст нашої держави.

Одначе Нововолинськ уже й тут має чим похвалитися. Значних результатів ми досягнули не лише у благоустрої міста, але й у створенні об’єднань співвласників багатоквартирних будинків(ОСББ), що являють собою чи не найефективнішу форму управління майновим фондом.

Як завше, виступ Юрія Єлеви викликав жваву реакцію залу, що плавно переросла у дискусію. Продовжив її депутат міськради Борис Карпус, котрий повідомив присутніх про співпрацю міста з Програмою розвитку ООН, завдяки якій на протязі трьох років було реалізовано десять проектів загальною вартістю півмільйона гривень.

Так, було відремонтовано дахові покрівлі у жилих будинках, прокладено нові каналізаційні мережі, замінено віконно-дверні блоки у дитсадочку тощо. Ефект даної співпраці відчув не один нововолинець. На засвідчення цих слів була зорієнтована доповідь Юрія Шила, активного члена обслуговуючого кооперативу «Гірник Волині», котрий презентував результати побудови каналізаційної мережі на території приватної самозабудови в районі 2-ої шахти.

Звісно, найбільш жваве обговорення викликала доповідь Руслана Влодарчика, голови Асоціації ОСББ «Містечко», котрий нещодавно ділився досвідом управління і з місцевими колегами, і з рівненськими головами об’єднань. Не щадила його й аудиторія всеукраїнського масштабу.

Учасники ставили багато запитань і щодо скарг на об’єднання, і щодо спорів, і щодо взаємодії з владою. Кіровський міський голова навіть випитав у Руслана Івановича графік його робочого дня, який, як виявилося, закінчується зазвичай після восьмої вечора, чому східноукраїнський мер лише поспівчував. Зрештою, ми вирішили оглянути кілька ОСББ у селищі Жовтневому. Присутніх захопила охайність та краса цього населеного пункту, особливо за умов майже повної відсутності додаткового фінансування з міського бюджету Нововолинська. Під час переїзду селищний голова Михайло Бичак розповів про історію виникнення та потенціал Жовтневого. До Нововолинська повернулись, аби відвідати громадську організацію «Дошколярик», діяльність якої репрезентувала голова правління Ніна Томчук. Саме ці громадські активісти спромоглися не тільки взяти участь у проекті Муніципальної програми, але й перемогли та вчасно освоїли кошти, замінивши певну кількість вікон та дверей у дитсадочку №4. Сьогодні вони – приклад для усього міста. На завершення екскурсії дісталися учасники і 5-ого мікрорайону, особливістю якого є найкращий у місті ігровий дитмайданчик та єдина Асоціація ОСББ, очолювана Русланом Влодарчиком. Попри те, що день добігав кінця, учасники проявили неабияку зацікавленість до питань реформування житлово-комунального господарства. Найбільш активні навіть побували на даху одного з будинків, аби подивитися результати проекту по заміні покрівлі. Відвідали учасники і Зимнівський жіночий монастир. Повні вражень та сил вони таки повернулися на вечерю до Нововолинська, аби наступного дня від’їхати до своїх міст і передати їм досвід запозичений у шахтарському краю.  

На фото:

Учасники візиту в конференц-залі міськради.

За кафедрою Борис Карпус.

 


 

 

Контакти

  • Борис Карпус
  • МГО ”Перспектива”
  • [email protected]
  • (03344) 335-13

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.