bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Меморандуми про співробітництво між державними адміністраціями Дніпропетровська
18.06.2010

 Протягом травня-червня 2010 року благодійна організація «Дніпровська Асоціація розвитку регіонів» та управління розвитку споживчого ринку та підприємництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації провели робочі зустрічі з керіництвом Покровського, Томаківського, Дніпропетровського та Павлоградського районів.

Заходи проведені в рамках проекту «Впровадження механізмів співпраці трьох секторів та участі громадськості в процесі розвитку місцевої політики у Дніпропетровському регіоні», мета якого збільшити участь громадськості та посилити співпрацю трьох секторів (місцева влада – суспільство – бізнес), а також підвищити прозорість в роботі місцевих органів влади у Дніпропетровському регіоні.

Проект впроваджується за фінансовою підтримки «The Black Sea Trust», проекту Фонду імені Джермана Маршала Сполучених Штатів. Були презентовані районні програми „Впровадження політики міжсекторного партнерства і залучення громадських структур у процеси підготовки та реалізації місцевих програм й розвитку громад району на 2011-2012 роки ” та проведено їх обговорення. В серпні-вересні 2010 року районні робочі групи спільно з обласною робочою групою розглянуть та підготують остаточний варіант районної програми міжсекторного партнерства для її прийняття на сесіях районних рад.  

Відбулося підписання Меморандумів між районними державними адміністраціями, районними радами та благодійною організацією «Дніпровська Асоціація розвитку регіонів».

У тексті Меморандума звертається особлива увага на те, що сторони співпрацюватимуть для впровадження інноваційних механізмів прийняття рішень за принципом участі громадськості, залучення населення, громадських та бізнес структур до процесу розробки й реалізації місцевої політики та вирішення нагальних проблем громад у партнерстві з органами місцевого самоврядування та виконавчої влади та для мобілізації ресурсів для фінансування проектів, спрямованих на соціальну інтеграцію, відновлення та сталий розвиток.

Учасники меморандуму зобов’язались:

- розширити можливості для забезпечення співпраці трьох секторів та впровадження ефективних механізмів громадської участі, шляхом розробки та прийняття районної програми міжсекторного партнерства.

- підвищити професійні стандарти серед посадових осіб для кращого управління громадою разом з громадськими представниками шляхом проведення навчальних заходів (тренінгів, круглих столів, громадських обговорень тощо),

- створити сприятливі умови для:

  1. розвитку механізмів міжсекторного партнерства,

  2. розвитку громадських ініціатив;  

  3. впровадження постійно діючих механізмів залучення громадян до визначення пріоритетних проблем громад.

4. створення громадської ради при районній владі.

5. мобілізації ресурсів для фінансування проектів, спрямованих на соціальну інтеграцію, відновлення та сталий розвиток.  

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.