bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

21 червня 2010 року День Європейської Музики
18.06.2010

У 1982 році 21 червня - Дата символічна завдяки літньому сонцестоянню - за ініціативою тогочасного міністра культури Франції Джека Ланга і фінансової підтримки Міністерства культури Франції уперше було відзначено День музики (Fete de la Musique), метою якого було «вивести на вулиці всіх музикантів». Наступного року подія за підтримки місцевих органів влади зібрала понад 200.000 аматорських і професійних артистів різних жанрів, творчість яких заполонила громадські простори площ, вулиць, парків, концерт-холів.

Заходи варіювалися від класики до джазу, хіп-хопу, року, були безкоштовними для громадськості, завдячуючи підтримці прихильників та спонсорів. Цей день цілком присвячений Музиці. Сьогодні його відзначають у 340 містах світу, 60 з них - європейські. Що ж означає День Європейської музики? Це справжнє свято, присвячене музиці, музикантам, нашим містам та їх жителям. Свято, що єднає людей, пропонуючи їм шанс насолодитися звуками та образами з усієї Європи. Відбувається найчастіше під відкритим небом і завжди безкоштовно для відвідувачів.

Завдання:

  1. Долучитися до європейських традицій.  
  2. Розширити кругозір молоді, познайомити з культурною спадщиною європейських країн.
  3. Формувати почуття толерантності та взаємоповаги.

Учасники: Колективи Знам’янського Будинку Дитячої Творчості, музичної школи, ЗОШ № 4, школи-інтернату для дітей з обмеженими можливостями. Інформаційна підтримка: Представництво Європейського Союзу в Україні; Офіс Ради Європи в Україні.

Координатори: Калюжна Маргарита, [email protected] Стукаленко Марина.

Корисні посилання:


Берлін   
Бургас 
Брюссель   
Шато-Сент-Дени   
Франція   
Женева   
Люксембург  
Рим 
Афіни  

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.