bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Літня школа «Зелена академія» від фонду Бьолля
21.04.2021

Фонд імені Гайнріха Бьолля в Україні запрошує взяти участь у четвертій Зеленій академії — тижневій літній школі про потенціал інтеграції зелених цінностей у розвиток власних проєктів. Вона відбудеться 18-24  липня офлайн на Західній Україні з дотриманням епідеміологічних вимог. 

Що таке Зелена академія і чому вона Зелена?

Це тижневий інтенсив для охочих розібратись, як зробити своє життя та спільноту навколо зеленішими. 

Зелена — бо присвячена так званим зеленим темам: гендерна демократія через призму соціальної справедливості, зміна клімату та збереження довкілля, партисипативна демократія.

Власне, Зелена академія — це простір для дискусій про те, як цінності, що здаються далекими та ідеалістичними, впровадити в Україні глобально, на рівні окремих команд чи власного життя.

Зелена академія відбудеться вчетверте. Вона проходить у форматі групових обговорень, дискусій та лекцій від експерток і експертів. Учасниці та учасники аналізують, як зробити власні проєкти більш екологічними, як враховувати права різних груп людей, як приймати рішення та залучати до цього процесу тих, кого ці рішення безпосередньо стосуються.

Одна із найважливіших цілей школи — познайомити між собою людей зі спільними цінностями, які готові впроваджувати зміни вже за межами Академії. 

Для кого вона?

Для кліматичних активісток і активістів, урбаністок і урбаністів, журналісток та журналістів, борчинь і борців за гендерну та соціальну рівність, митців та мисткинь, соціальних підприємців і підприємиць, правозахисників та правозахисниць, освітян, держслужбовиць і держслужбовців, які намагаються впровадити зелені цінності, аналітикинь та дослідників.

Ми шукаємо  учасників та учасниць, які поділяють цінності недискримінації, гендерної рівності, соціальної справедливості, дбайливо ставляться (або хочуть, але не знають як) до довкілля, а також хочуть брати активну участь у прийнятті рішень, які їх стосуються. Доєднатися до Зеленої зможуть лише повнолітні.

Зелена академія дружня до ЛГБТ-спільноти, людей з інвалідністю, представниць та представників маргіналізованих груп, громадян і громадянок інших держав, а також учасниць і учасників з дітьми. 

Як взяти участь?

До 25 квітня 2021 року включно потрібно подати заявку. Вона — ось тут.

Відбиратимуть учасниць і учасників за конкурсом — що якісніша заявка та аргументованіша мотивація, то шансів більше. Відбір триватиме протягом місяця. 

Критерії відбору:

  1. Заявка максимально відображає вашу мотивацію, досвід та пояснює, як ви реагували на професійні виклики.

  2. Активна професійна та громадянська позиція.

  3. Критичність.

  4. Жага відкривати для себе нове та переосмислювати відоме.

Перевагу матимуть ретельно прописані заявки, які максимально відображають досвід та мотивацію людини, її проактивну професійну та громадянську позицію позицію та критичне мислення.

Участь у Зеленій — безкоштовна. Представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні забезпечує проживання та харчування. Учасниці та учасники самостійно оплачують лише проїзд до місця проведення школи.

Якщо у вас є питання, пишіть на пошту [email protected].

Як пройшли перша, друга і третя Зелена можна прочитати тут

І підписуйтеся на наш фейсбук та інстаграм, щоб не проґавити новини. Можливо, саме вони нагадають вам про дедлайн. 

 

Контакти

  • https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBUY2Y10j21sCITvmSyce7t5RQXa2epmGTy4dS_yXUdDPX2A/viewform

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.