bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чи можливі в Україні кліматично нейтральні міста?
14.04.2021

Боротьба зі зміною клімату на глобальному рівні залишається викликом,  а часу для необхідних суспільних перетворень є зовсім небагато.

Сьогодні міста займають приблизно 3% суші на Землі, проте вони дають близько 72% усіх глобальних викидів парникових газів.  Ми спостерігаємо за тим, як швидко ростуть міста: за прогнозами, до 2050 року майже 85% європейців будуть жити у містах.

Міста є часто тим простором, де співіснують та перетинаються стратегії декарбонізації енергетики, транспорту, будівель і навіть промисловості та сільського господарства. Саме тому Європейський зелений курс ставить за мету зробити 100 міст Європи кліматично нейтральними до 2030 року.

Що означає «кліматична нейтральність» у контексті міського розвитку і транспорту? Як міста можуть її досягати? Що можуть зробити українські міста, аби стати кліматично нейтральними? Про це поговоримо на нашій зустрічі.

Спікери/-ки:

  • Оксана Алієва, координаторка програми «Зміна клімату і енергетична політика», Фонд ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ — Україна;
  • Андрій Сорокін, керівник розвитку велоінфраструктури м. Вінниці.

Модеруватиме подію Іра Бондаренко, фахівчиня з питань транспорту, ГО «Екодія».

Запрошуємо представників/-иць органів виконавчої влади,профільних експерт/-ок, активіст/-ок з різних регіонів та всіх зацікавлених у питаннях мобільності.

Подія відбудеться онлайн на платформі Zoom. Щоб взяти участь і мати змогу ставити запитання спікер/-кам безпосередньо під час події, зареєструйтеся за посиланням.

Зареєстровані учасники та учасниці отримають посилання для участі за 2 години до початку події.

Подія у Facebook

Подія є частиною серії розмов #MobilityTalks про розвиток сталої мобільності в Україні та проводиться за підтримки Фонду ім. Г. Бьолля, Бюро Київ — Україна та ГО «Екодія». ГО «Екодія» діє в межах ґрантового проєкту EU4USociety за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження». Матеріали заходів відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» і Євросоюзу.

Контакти

  • https://www.facebook.com/events/2870060136654719

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.