bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Solutions Journalism: від конструктивної журналістики до вирішення суспільних викликів
30.03.2021

Для українських медіа Solutions Journalism (або «журналістика рішень») — не просто модний тренд, а спроба знайти шляхи вирішення проблем, які турбують суспільство. Усе більше українських журналістів пробують власні сили в цьому напрямі: намагаються не стільки описати проблему, як дати відповідь на питання «що робити далі?». Настав час формувати спільноту медійників, які шукають реальні способи вирішення проблем, які турбують українців.

ГО «Інтерньюз-Україна» запрошує на онлайн-форум із журналістики рішень «Solutions Journalism: від конструктивної журналістики до вирішення суспільних викликів»!

Захід відбудеться 14 квітня 2021 року (початок об 11:00).

Реєстрація триває до 13 квітня включно.

Лише зареєстровані учасники зможуть отримати доступ до презентацій спікерів, корисну контактну інформацію та можливість нетворкінгу з українськими і міжнародними журналістами, редакторами та медіаекспертами, які працюють у напрямі журналістики рішень. Зареєстровані учасники заходу також отримають електронний сертифікат участі у Форумі.

До дискусії долучаться:

  • Пітер Йонг, журналіст-фрілансер; працював у виданнях The Guardian, National Geographic, The BBC, The LA Times, The Atlantic та Bloomberg; представник Solutions Journalism Network (США);
  • Тена Перішін, випускниця Гарварду, гостьова професорка у Школі Журналістики імені Волтера Кронкайта та Школі журналістики університету Міссурі, ліцензована тренерка Європейської мовної спілки, кураторка докторської програми «Журналістика рішень» у Загребському університеті;
  • Джеремі Друкер, виконавчий директор та головний редактор у Transitions Online (Чехія);
  • Тарас Шевченко, заступник міністра культури та інформаційної політики України;
  • Андрій Куликов, голова Комісії з журналістської етики, журналіст, ведучий, голова правління Громадського радіо;
  • Ніна Кур’ята, медіаконсультантка, медіатренерка, колишня головна редакторка «BBC News Україна».
  • Тетяна Матичак, українська журналістка, редакторка, медіатренерка, експертка з промоції медіаграмотності;
  • Анатолій Марциновський, журналіст та медіатренер; автор посібників для журналістів «Європейський Союз: пишемо, розповідаємо, показуємо» та «Асоціація з ЄС у ваших медіа»;
  • Анастасія Руденко, головна редакторка онлайн-видання «Рубрика», яке позиціонує себе як «медіа рішень»;
  • Людмила Панкратова, виконавча директорка Інституту розвитку 

Додаткову інформацію про Форум можна отримати у менеджерки проєкту Олександри Панової ([email protected]) або координаторки проєкту Юлії Мішиної ([email protected]).

Форум організовано ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.