bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онлайн-зустріч «Український досвід: 9 ідей для комфортного міста»
12.03.2021

Понад дві третини людей в Україні мешкають у містах, тож навантаження на довкілля та людське здоров’я від транспорту у містах є особливо високим. Для покращення якості повітря, поліпшення громадського здоров’я та скорочення викидів парникових газів важливою є декарбонізація транспорту у першу чергу в містах. Головна ідея декарбонізації транспорту — створити такі умови для переміщень людей і вантажів, які би мінімізували викиди парникових газів. Ці ідею найчастіше реалізують за рахунок покращення якості та кількості електричного громадського транспорту, заохочення людей до поїздок велосипедами та піших пересувань, регулювання поїздок на автомобілях. Цю підходи є частиною концепції «сталої міської мобільності» і щороку стають все більш популярними в Україні.

Які українські міста слідують концепції сталої міської мобільності? Як саме вони реалізують ці ідеї? Які кращі практики були реалізовані за останні роки, і чи можуть інші міста України повторити цей досвід?

У 2020 році ми дослідили кращі практики українських міст на перетині мобільності, протидії змінам клімату та досягнення доступності і рівності. Дев’ять найкращих ідей: від шкільних велосипедних маршрутів до єдиного квитка на громадський транспорт, — у нашій збірці, а також рекомендації, за допомогою яких інші українські міста зможуть повторити досвід.

Спікери/-ки:

-        Вікторія Прокопенко, дослідниця, авторка дослідження;

-        Дем’ян Данилюк, експерт з міської мобільності і транспорту;

-        Тетяна Усик, начальниця відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Миргородської міської ради.

Модераторка: Ірина Бондаренко, фахівчиня з питань транспорту ГО «Екодія».

Подія відбудеться онлайн на платформі Zoom. Щоб взяти участь і мати змогу ставити запитання спікер/-кам безпосередньо під час події, зареєструйтеся, будь ласка, за посиланням.

Зареєстровані учасники та учасниці отримають посилання для участі за 2 години до початку події.

Подія у Facebook

Подія є частиною серії розмов про розвиток сталої мобільності в Україні та проводиться за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ — Україна та ГО «Екодія».

Контакти

  • https://www.facebook.com/events/464924411223689

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.