bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Арт-терапія і благодійництво можливі у найменшій галереї
04.06.2010

У Львові побільшало Екстра Культурних Гостей. Галерея Зелена канапа запросили на сеанс арт-терапії групу дітей-аутистів, якими опікується Благодійний Фонд "Контакт".

Виставка дуже пасувала до такого заходу, адже це були авторські ляльки-маґодзи художниці Інни Івасюк. Усі вони – усміхнені і іронічні, барвисті і веселі – провокували дітей, яким важко налагодити контакт із зовнішнім світом, провокували до відкритості, до спілкування, до цікавості, до такої ж усмішки.

За словами Ірини Магдиш, керівника проекту ЕКГ Культури, у рамках якого відбулася акція, такий сеанс арт-терапії був дуже приємним і корисним. І не тільки для дітей. Адже їхні мамусі також уперше побували у галереї, гостинна власниця галереї Олеся Доморадзька переборола страх перед незвіданою практикою благодійності, а мисткиня – природну, зрештою, тривогу перед зовсім іншими глядачами. Найбільшою ж потіхою для Екстра Культурних Гостей була фото сесія із ляльками і, звісно ж, на Зеленій канапі, влаштована фотохудожником Сергієм Неупокоєвим.

Мабуть, для нього це також арт-терапія – обличчя дітей, яким зазвичай так важко відкритися до людей. Це ми втягуємо їх у наш світ і для цього нам треба зламати свої стереотипи, а не їхні, спробувати побачити часто майже невловимі знаки, які ці діти висилають до нас як спробу контакту. Благодійництво може бути дуже коштовним, а може коштувати нічого – тільки бажання і відсутність страху і погорди перед Іншим.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.