bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Акція «Книгу – дітям!» для бібліотек Липецької сільської ОТГ
16.02.2021

Громадська організація “Липецька сотня”, facebook-спільнота «Липці. ОТГ. Громадська рада» (базовий комунікативний майданчик) і, передовсім, бібліотеки Липецької сільської об’єднаної територіальної громади (Харківська обл., Харківський р-н) за підтримки Липецької сільської ради  оголошують акцію «КНИГУ – ДІТЯМ!» для юних читачів і бібліотек Липецької сільської ОТГ.

Взяти участь в акції може кожен. Для цього слід подарувати до місцевої сільської бібліотеки Липецької сільської ОТГ одну із тих книг, яка колись у дитинстві справила на вас найбільше враження і запам’яталась на все життя.

Кожен із нас пам’ятає кілька книг зі свого дитинства, які справили тоді на нас найбільше враження, які хотілось перечитувати знову. Ми дорослішали, і книги дорослішали разом із нами. У сім-вісім років ми читали одні книги, у десять-дванадцять – інші. І так аж до повноліття.

Ставши дорослими, ми намагались зберігати найулюбленіші книги все життя, а втративши, шкодували за улюбленим примірником і купували нові видання вже не так для себе, як для власних дітей, бо нам здавалось, що саме ці книги стануть для них такими само важливими, якими були колись для нас.

Даруючи комусь книгу, ми даруємо не просто предмет, ми намагаємось подарувати ті думки, враження, емоції, які колись виникли у нас самих під час читання цієї книги, і саме цим такий подарунок особливо цінний для всіх – і того, хто дарує, і того, хто отримує. Ми ділимось радістю читання і водночас частинкою себе, допомагаючи юному читачеві зрозуміти, яким був колись його дорослий друг, про що він думав, що відчував, чим жив. Так книга сприяє взаєморозумінню через покоління, легко долаючи не тільки роки, але й десятиліття і навіть століття.

Тож долучайтесь до акції!

УМОВИ АКЦІЇ

1. Акція триватиме з 15 лютого до 21 травня 2021 р.

2. Кожен учасник/учасниця має право подарувати не більше однієї книги (не турбуйтесь, акція не остання).

3. Книга, яку ви даруєте, має бути в доброму стані, але не обов’язково повинна бути новою.

4. Дарувати книгу бажано напряму до бібліотеки обраного учасником села (перелік бібліотек сіл Липецької ОТГ із зазначенням адрес – нижче за текстом). Просимо звернути увагу, що вівторок і неділя у переважній більшості бібліотек – вихідні дні. Бажано, за змоги, приходити з подарунками у будні дні з 10.00 до 12.00 і з 13.00 до 15.00. Якщо учасник/учасниця не є мешканцями Липецької ОТГ, вони можуть сконтактувати з організаторами за наведеним нижче телефоном або адресою електронної пошти й узгодити зручний спосіб дарування книг до обраної бібліотеки.

5. Кожен учасник/учасниця фактом дарування книги дає згоду на оприлюднення інформації про себе (імʼя, прізвище та, за бажанням, інша самостійно повідомлена інформація) і про подароване видання на сайті ГО «Липецька сотня» та у facebook-спільноті «Липці. ОТГ. Громадська рада» (базовий комунікативний майданчик), у ЗМІ та соціальних мережах.

5. Просимо учасників/учасниць акції робити допис про зроблений ними подарунок у зручній соціальній мережі, використовуючи гештег #книгу_дітям_Липецька_громада , а також гештег бібліотеки, до якої було подаровано книгу (перелік гештегів бібліотек сіл Липецької ОТГ – нижче за текстом). У дописі про подарунок бажано зазначити бібліографічний опис видання, світлину його обкладинки, а також коротке пояснення, чому саме ця книга, на Ваш погляд, може бути цікавою і корисною сучасним дітям.

6. Щотижня (не рідше одного разу на тиждень) організатори акції будуть звітувати про подаровані видання на сайті ГО «Липецька сотня» та у facebook-спільноті «Липці. ОТГ. Громадська рада» (базовий комунікативний майданчик), а також інших сайтах, групах та сторінках у соціальних мережах.

7. Подарувати можна будь-яку дитячу чи юнацьку книгу, навіть якщо таку само вже було подаровано кимось до вас. Однак намагайтесь слідкувати за подарованими виданнями і дарувати саме ті книги, які ще не подарували.

8. Якщо знайти вашу улюблену книгу для подарунку ви не можете, а Ваш примірник у не надто доброму стані чи Ви не бажаєте з ним розлучатись, однак бажаєте взяти участь в акції, то можна подарувати будь-яку сучасну дитячу чи юнацьку книгу, яка, на ваш погляд, є цікавою і корисною для дітей.

9. Підсумки акції буде підбито 1 червня 2021 р., одночасно з чим буде анонсовано нову тематично пов’язану акцію.

10. Пропозиції, побажання, зауваження тощо просимо висловлювати у коментарях, а також надсилати на електронну адресу [email protected]

11. Контактна особа: Андрій Домановський, писар ГО «Липецька сотня», адміністратор facebook-спільноти «Липці. ОТГ. Громадська рада».

12. Телефон для уточнень: 097-455-91-33.

ПЕРЕЛІК БІБЛІОТЕК
Липецької сільської громади*
(в алфавітному порядку)

Назва бібліотеки Адреса і час для подарунків  
  Борисівська сільська бібліотека   с.Борисівка,
вул.Садова, 1
 
Понеділок, середа, четвер, субота з 10.00 до 15.00
Перерва: з 12.00 до 13.00
 
  Борщівська сільська бібліотека     с.Борщова, вул.Базівська,12-а    
  Веселівська сільська бібліотека     с. Веселе, вул. Харазія, 2  
  Глибоківська сільська бібліотека     с. Глибоке, вул. Шкільна,4  
  Липецька сільська бібліотека   с. Липці, вул. Пушкінська, 98  
  Лук’янцівська сільська бібліотека   с. Лук’янці, вул. Шкільна, 3  
  Переможанська сільська бібліотека   с. Перемога, вул. Центральна, 15  
  Слобожанська сільська бібліотека   с. Слобожанське, вул. Миру, 46  
  Стрілечанська сільська бібліотека   с. Стрілеча, вул. Молодіжна, 22  
  Тернівська сільська бібліотека   с. Тернова, вул. Світла, 3  

ГЕШТЕГИ АКЦІЇ

Головний гештег

#книгу_дітям_Липецька_громада

Гештеги бібліотек Липецької громади

#Борисівська_бібліотека

#Борщівська_бібліотека

#Веселівська_бібліотека

#Глибоківська_бібліотека

#Липецька_бібліотека

#Лук’янцівська_бібліотека

#Переможанська_бібліотека

#Слобожанська_бібліотека

#Стрілечанська_бібліотека

#Тернівська_бібліотека

Інформаційні ресурси ГО “Липецька сотня”

Сайт https://lyptsi.wordpress.com

Youtube http://surl.li/kmgc

Facebook http://surl.li/kmgb

Telegram https://t.me/lyptsi

Twitter https://twitter.com/3xlzblFNopKGCMT

Instagram https://www.instagram.com/lypetska_sotnya/

Контакти

  • тел. 097-455-91-33 (Андрій Домановський)

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.