bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фото-проєкт «Скажи «Так!» життю після збройного конфлікту»
12.02.2021

*****

Мій герою-сину,

Птахою полину

В засвіти далекі,

В білого лелеку

Обернуся й крила

Як летіть несила,

Викупаю в росах,

Що колись ти босий,

Стоптував ногами.

Ти ішов до мами.

 

Мій герою-сину,

Гілкою полину

Ляжу на могилу,

Плакати несила.

Випаду дощами,

Прозвучу громами,

Вітром закручуся –

Сонцем засміюся.

Підіймусь до неба –

Жити, жити треба!

 

Катерина Марчук

поетеса (м. Житомир)

 

Шановні колеги!

 

Нашою організацією ГС «Дім Ветерана» розпочата робота над соціальним проєктом «Скажи «Так!» життю після збройного конфлікту».

У межах роботи над одним із компонентів ми створили та перезентуємо на даний час фотоподію, до якої залучені матері, діти та батьки військових (в тому числі загиблих або померлих) і екскомбатанти АТО/ООС Житомирської, Донецької та Луганської областей, а також сім’ї, які проживають уздовж лінії зіткнення.

Наша подія є одним з тих кроків мирної дискусії, яка, маємо надію, допоможе розпочати конструктивний діалог та розбудову миру і злагоди в Україні, підтримає сім’ї, які зазнали втрат.

Це одна історія для багатьох батьків – мам і тат – з різним соціальним статусом, віковим та життєвим досвідом. Однак їх об’єднало одне: втрата найціннішого в світі – своєї дитини. Вони прийняли свою втрату, глибоко її переживають та разом із тим знаходять у собі сили та мужність жити далі.

Це історія, яка розкриває спільну долю дітей, які пережили збройний конфлікт. Дітей, що дорослішали проживаючи на лінії розмежування та тих, які втратили там батьків. Розповідь про їхні переживання, їхню нову картину світу, їх надії та сподівання, прагнення до миру та безтурботного дитинства.

Це також історія військових і комбатантів АТО/ООС , які на даний час несуть свою службу на території уздовж лінії зіткнення, охороняючи свої сім’ї, нас та нашу країну.

Все це історія у фотопортретах, що триває вже понад п’ять років. Чужа трагедія та біль, а разом з тим і сила й мужність, підтримка та надія, незламність та віра.

Основна мета фотовиставки – зберегти світлу пам’ять про загиблих українських воїнів та підтримувати родини, яких так чи інакше торкнувся збройний конфлікт. Нагадати одне одному, як важливо цінувати власних рідних та близьких, говорити їм про свої почуття, любов прямо зараз, доки вся сім’я поруч.

Маємо надію, що наша фотоекспозиція стане натхненням для громадянського суспільства й в інших областях, аби розпочати мирні діалоги з вразливими групами населення та забезпечити безконфліктне продуктивне включення всіх груп населення до суспільного, економічного й культурного просторів у громадах.

Презентацію цієї фотоекспозиції ми розміщуємо в онлайн-просторі 

( https://www.zhitomir.info/news_197591.html, bezbroni.net, https://www.ukrinform.ua/tag-fotovistavka, http://zt-rada.gov.ua/?3398[0]=12789 )

у зв’язку з карантинними обмеженнями, але ми будемо щиро вдячні, якщо Ви залишите свої враження, побажання та пропозиції, заповнивши нашу анкету

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQhaXhUm0L4aL4jZpSHPgJd6uljrg5pglJNVFBmQFQoUt-Og/viewform

На даний час експозиція була розміщена в Будинку офіцерів в м. Житомирі, м. Бахмут та м. Торець. 

Ваші думки та побажання є важливими для нас, оскільки проєкт не закінчується, а лише є початком для більших звершень.

 

Продовження розпочатого соціального проєкту буде відбуватися у межах реалізації проєкту  «Життя після конфлікту: реінтеграції ветеранів/ветеранок АТО/ООС, членів їх родин та членів родин, загиблих на cході України, ВПО та інших вразливих груп в суспільстві як запорука соціальної згуртованості в громадах та сталого розвитку в регіоні», ГС «Дім ветерана» (м. Житомир) за технічного адміністрування РЦ «ГУРТ»,  у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки уряду Королівства Нідерландів.

 Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

 

Керівниця проєкту  – Юлія Толмачова

+38067-783-48-14

[email protected]

 

Координаторка проєкту – Юлія Бодашевська

+38097-604-33-30

Yulia_bodash@ukr.net

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.