bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкриття першого в Україні інтерактивного простору безпеки для дітей та молоді у м. Мелітополь
11.02.2021

Відкриття першого в Україні інтерактивного навчального центру для дітей та молоді у м. Мелітополь на базі Мелітопольського міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області

 

26 лютого 2021 р. об 11 годині відбудеться відкриття інтерактивного навчального центру  для дітей та молоді у м. Мелітополь на базі Мелітопольського міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області за адресою вул. Героїв Сталінграду, буд №4.

З метою підвищити рівень особистої і громадської безпеки мешканців м. Мелітополь у співпраці з Мелітопольським МРУ ГУ ДСНС у Запорізькій області та Виконавчим комітетом Мелітопольської міської ради Запорізької області Громадська правозахисна організація «Егіда —Запоріжжя» впроваджує проєкт «Підвищення рівня особистої і громадської безпеки шляхом створення інтерактивного навчального центру для дітей та молоді у м. Мелітополь» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу. Вартість ремонтних робіт, меблів та обладнання для інтерактивного навчального центру складає понад 670 000 грн. Період реалізації проєкту: 29 липня 2020 р. – 26 лютого 2021 р.

«Ми створили необхідні умови для проведення інтерактивних занять із безпеки життєдіяльності на базі діючої пожежної частини. Були проведені ремонтні роботи, обладнано навчальний клас меблями та технікою, придбано тренажер для відпрацювання технік невідкладної допомоги. Крім того, було проведено тренінгові сесії для співробітників ГУ ДСНС по інтерактивним методикам роботи з дітьми та молоддю з урахуванням вікових особливостей дитини. Впродовж усього проєкту відбувалася інформаційна кампанія на фейсбуці: ми ділилися історіями про рятувальників частини, а також правилами особистої безпеки у надзвичайних ситуаціях», — розповідає Антоніна Шостак, голова правління ГПО «Егіда — Запоріжжя».

Після відкриття центру співробітники ДСНС проводитимуть інтерактивні заняття для дітей та молоді, що включатимуть екскурсію до пожежної частини (знаходиться на першому поверсі будівлі) та інтерактивну сесію в навчальному центрі (на другому поверсі цієї ж будівлі).

Завдяки встановленому екрану з проєктором діти зможуть подивитися інформаційні відеоролики про правила пожежної безпеки в школі, в побуті, в місцях масового скупчення людей, у екосистемах; дізнаються про правила поведінки на водних об’єктах влітку, поведінки на зимових водоймах, правил поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів чи при хімічних речовин. Також діти на практиці дізнаються як надавати першу допомогу і як користуватися первинними засобами пожежогасіння.

«Завдяки проєкту ми знизимо кількість небезпечних факторів, які негативно впливають на життя та здоров’я мешканців Мелітопольського краю, зменшимо кількість матеріальних збитків без виїзду пожежної техніки. Це стане можливим завдяки навчанню мешканців в області основам безпеки життєдіяльності: щоб із дитинства кожен знав правила безпеки та сформував навички поведінки при виникненні різних небезпечних ситуацій. Інноваційність Інтерактивного навчального центру для дітей та молоді у м. Мелітополь полягає в тому, щоб у мешканців  громади змінити сприйняття пожежно-рятувальних підрозділів, щоб у кожного рятувальник асоціювався  не тільки, як допомога при небезпечних подіях, а і як допомога у запобіганні  небезпечним подіям, щоб кожний мешканець Мелітопольського району з дитинства знав не тільки як діяти в надзвичайних ситуаціях, а і як запобігти  подіям, які ставлять під загрозу життя і здоров`я населення та призводять до матеріальних збитків. Інтерактивний навчальний центр для дітей та молоді у  м. Мелітополь  буде першим навчальним  центром в Україні в якому співробітники ДСНС проводитимуть інтерактивні заняття для дітей та молоді та стане добрим прикладом для всіх регіонів держави», — розповідає Дмитро Кучерков, начальник Мелітопольського МРУ ГУ ДСНС у Запорізькій області.

 

Контактна особа – Валентина Трюхан, координаторка проєкту, тел. 0503211474, e-mail: [email protected]

 

Для довідки

 

Проєкт «Підвищення рівня особистої і громадської безпеки шляхом створення інтерактивного навчального центру для дітей та молоді у м. Мелітополь» реалізується ГО «Егіда Запоріжжя» у співпраці з Мелітопольським МРУ ГУ ДСНС у Запорізькій області та Виконавчим комітетом Мелітопольської міської ради Запорізької області у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

 

Контакти

  • Контактна особа – Валентина Трюхан
  • координаторка проєкту
  • тел. 0503211474
  • e-mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.