bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Реєстрація для участі у Національній Олімпіаді з консультування клієнтів 2021
25.01.2021

Асоціація юридичних клінік України оголошує реєстрацію для участі у Національній Олімпіаді з консультування клієнтів 2021.

18 – 20 лютого 2021 року на базі Національного університету “Острозька академія” (м. Острог, Рівненська область) відбудеться Національна Олімпіада юридичних клінік з консультування клієнтів 2021. Переможець Змагань зможе представляти Україну на Міжнародних Змаганнях з консультування ім. Брауна-Мостена.  Асоціація забезпечить оплату внеску для участі у Міжнародних Змаганнях.

Олімпіада з консультування – це унікальні змагання серед юридичних клінік України, які моделюють процес прийому клієнта в юридичному офісі за участі двох студентів-консультантів (учасників юридичної клініки), які діють як юристи (адвокати, юрисконсульти, юристи-практики) та клієнта, роль якого виконує запрошений актор. Оцінюють учасників колегії (панелі) журі в складі не менше трьох суддів.
За кілька десятків років цей конкурс показав свою практичну цінність, адже він допомагає учасникам – майбутнім професійним правникам – підвищити власну майстерність при провадженні юридичної практики; розвинути аналітичні та комунікативні навики в роботі з клієнтом. А ще проведення змагань на національному рівні дозволяє підтримати обмін досвідом якісної підготовки юристів на міжнародному рівні, де Україна була представлена вже близько десяти разів.

В Україні Змагання відбуваються вже сьомий рік поспіль, а загалом – вже більше десяти разів.

Тема конкурсу на 2021 рік – “Права людини”. Українська Олімпіада буде звужена до чотирьох тем у межах прав людини: свобода мирних зібрань, свобода свобода та віросповідання, баланс свободи вираження поглядів та приватного життя і недискримінація. Ці теми відповідають послідовності раундів Олімпіади: два чвертьфінали, півфінал та фінал.

Короткі фабули для Олімпіади будуть опубліковані, орієнтовно, за 21 день до її проведення.

До участі в Олімпіаді допускаються учасники (консультанти) юридичних клінік України, які стали переможцями внутрішнього раунду Змагань з консультування, або направлені (визначені) юридичною клінікою.

Кілька ключових фактів про цьогорічну Олімпіаду:

  1. Цьогорічна Олімпіада відбуватиметься виключно англійською мовою.
  2. Процес реєстрації включатиме попередній відбірковий етап (детальніше – нижче).
  3. Максимальна кількість команд-учасниць – 12. У випадку більшої кількості заявок, журі, яке складатиметься з майбутніх суддів Олімпіади, обере учасників за результатами оцінювання завдання відбіркового етапу.
  4. Витрати на проїзд команди покривають самостійно, проте Організатор покриває витрати на проживання та частково харчування (посилені кава-паузи впродовж змагань та святкову вечерю у другий день Олімпіади), а також – забезпечує призи переможцям.
  5. Організатор забезпечує підбір та участь суддів, акторів, які виконуватимуть ролі клієнтів, а також нагородження учасників дипломами.

Для реєстрації команді необхідно заповнити цю реєстраційну форму, яка включає виконання відбіркового завдання, а саме: запис відео – фрагменту інтерв’ювання клієнта, яке охоплює вступний етап інтерв’ю – від знайомства до вільної розповіді клієнта. Інтерв’ю проводиться англійською мовою. Команда довільно обирає клієнта, фабулу (за потреби). Обов’язковими умовами цього завдання є:

  • зняти відео онлайн (використовуючи будь-яку платформу, наприклад: Zoom, Google meet тощо) чи офлайн (у приміщенні);
  • тривалість відео до 10 хв.;
  • анонімність – тобто, ніщо у відео не повинно вказувати на приналежність команди до певної юридичної клініки чи закладу освіти;
  • звук на відео повинен бути достатньо якісним, щоб члени журі могли чітко чути, про що говорять консультанти та “клієнт”.

При надсиланні лінку обовязково перевірте, щоб був відкритий доступ для перегляду відео!

Корисними для виконання цього завдання можуть бути відео із Міжнародних та Національних раундів з попередніх років. Їх можна знайти на сайті Міжнародних Змагань

  • https://www.brownmosten.com/competition-videos.html або на сайті Асоціації
  • https://legalclinics.in.ua/diyalnist/videomaterialy/

Зверніть увагу, що у випадку надходження більше, ніж 12 заявок на участь, судді відбиратимуть учасників Змагань саме за результатами оцінки цього завдання!

Для участі заповніть, будь ласка, РЕЄСТРАЦІЙНУ ФОРМУ

Реєстрація завершується 2 лютого 2021 року о 23:59. Підтвердження або відмову в участі зареєстровані команди отримають на зазначені у реєстраційній анкеті електронні адреси не пізніше 4 лютого 2021 року.

Правила та критерії Олімпіади

Цьогоріч ми публікуємо попередній варіант Правил Національної Олімпіади, але також даємо можливість усім заінтересованим дати свої пропозиції та зауваження до таких Правил до 04.02.21. Це можна зробити в режимі коментування за цим посиланням. З цією метою ми спеціально виклали Правила одночасно двома мовами – англійською та українською, щоб усі могли їх зрозуміти та, за бажання, доповнити. Після 4 лтого ми опрацюємо усі пропоизції та опублікуємо остаточний варіант Правил, які і будуть застосовуватися на Олімпіаді 18-20 лютого.

Критерії Олімпіади незмінні, адже вони відповідають критерім Міжнародних Змагань.

Програма заходу буде запланована таким чином, що відкриття та перший чверть-фінал відбудться в другій половині дня 18 лютого (четвер), а завершення події – орієнтовно о 16.00 20 лютого (субота).

Також, в межах співпраці з нашими польськими колегами, перед фіналом ми проведемо спільні тренувальні онлайн-сесії, де студент(к)и-фіналісти з обох країн працюватимуть в парах над ситуаціями з різними типами клієнтів.

Чекаємо на ваші заявки і на зустріч з вами в Острозі!

УВАГА! НЕ ПОЧИНАЙТЕ ЗАПОВНЮВАТИ ФОРМУ, ДОПОКИ У ВАС НЕ БУДЕ ГОТОВОГО ВІДЕО, АДЖЕ ЗБЕРЕГТИ ЇЇ І ПОВЕРНУТИСЯ ПІЗНІШЕ ДО ЗАПОВНЕННЯ НЕМОЖЛИВО!

Контактна особа із проведення Олімпіади юридичних клінік з консультування клієнтів 2021 – Марія Цип’ящук, +38 097 703 48 55, +38067 363 41 31, [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.