bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Sunday БОРЩ з Ісметом Шейх-Заде, придворним художником кримського хана (відео)
28.05.2010

Garage Gang представляє Sunday БОРЩ з Ісметом Шейх-Заде, придворним художником кримського хана ДАТА 30 травня, неділя, 13-00

МІСЦЕ Сімферополь, вул. К. Маркса, 15, Центральний дім художника, в залі виставки “Надія”

КІЛЬКІСТЬ МІСЦЬ 50

ВАРТІСТЬ УЧАСТІ 30 грн.

РЕЄСТРАЦІЯ   

Кримське ханство - незалежне державне утворення, що існувало в XV-XVIII століттях на территорії Криму і приналежних землях. В наш час проявляється у віртуально-художньому просторі – в форматі галереї “Кримське ханство”, який визначає і творить Ісмет Шейх-Заде. Куратор галереї і за сумісництвом придворний художник кримського хана, є майстром реформатування історичних і міфічних контекстів. Він самовіддано занурюється у історичний і сакральний спадок свого народу, щоб віднайти в ньому дорогоцінні смисли і представити їх світові із відшліфованими гранями та у новій оправі. Всі віднайдені митцем коштовності прикрашають корону спадкоємцiв престолу великої династії Гиреїв, з нащадками якої художник тісно співпрацює.

Своїм кожним художнім жестом Ісмет Шейх-Заде розширює межі Кримського хансва в свідомості оглядачів, налагоджує зв’язки ханства зі світом в минулому та сучаному, і завойовує увагу світової спільноти до наративів кримців.

Вести самостійно роботу по реконструкції простору для великого ханства, навіть за підтримки наслідного принца, означає водночас протидіяти неминучій суб’єктивності і обмеженості розкритих контекстів. Саме тому Ісмет на обіді за Борщем оголосить тендер на відкриті вакансії при дворі хана, в надії, що не лише візуальна естетика стане носієм цінностей та світогляду кримських правителів, але й, наприклад, кулінарна чи музична. Дійсно, чим більше енергії буде віддано осмисленню кримської традиції, чим більше буде віднайдено її зв’язків з модерновими конструкціями, тим швидше відновиться ген величі у людях, що в свій час відіграли ключову роль у збереженні державних позицій як України так і Росії.

Символічно, що зустріч Sunday Борщ відбудеться в залі виставки “Надія”, на якій Ісмет Шейх-Заде демонструє власну експозицію “Прихисток для Бога – версія друга”, яку він присвятив другу і колезі Валі Раєвському, який, на жаль, залишив наш світ. Саме цією експозицією автор пропонує представляти Україну на значимій події “Стамбул – європейська столиця 2010”, правом проведення якої, Київ поступився головному турецькому місту.

Sunday Борщ у Львові з Володимиром Воробеєм   

Sunday Борщ у Львові з Володимиром Воробеєм from Sasha Shagi on Vimeo.

20 арт-буків проекту Жінка 3000 за кращі ідеї на тему “Шляхи самореалізації жінки у 3-му тисячолітті?”.

Ідеї представляються на www.biggggidea.com

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.