bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онлайн захід про права уразливих груп населення
07.12.2020

9 грудня 2020 року з 11 до 14:30 години, напередодні Міжнародного дня захисту прав людини ми говоритимемо про найчастіші правопорушення, щодо людей з уразливих груп населення, а саме: людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, споживачів ін’єкційних наркотиків, чоловіків, що мають секс з чоловіками та працівників секс-індустрії. Саме вони зараз не отримують рівний доступ до реалізації своїх прав і свобод, що регламентується Статтею 25 Загальної декларації прав людини. Найчастіше порушують права таких людей працівники державних структур – у 74% зафіксованих в Україні порушень порушником були працівники державних структур: поліції, державних медичних закладів та інші. Згідно нових даних, основним порушенням прав груп ризику в Україні є відмова в доступі до медичних послуг з боку поліції або закладів охорони здоров’я (36%), на другому місці - дискримінація/стигматизація (27%), на третьому – фізичне насильство (14%).

Неможливо зупинити епідемії ВІЛ і туберкульозу, продовжуючи порушувати права людини, криміналізувати групи ризику, практикувати гендерну нерівність. І бездіяльність - неприпустима. REAct - дієвий інструмент для моніторингу порушення прав людини зусиллями спільнот, а також і для негайного реагування для захисту прав“, - говорить Андрій Клепіков, виконавчий директор МБФ «Альянс громадського здоров’я»

Під час зустрічі обговорюватимуться основні результати та способи реагувань на проблеми порушень прав уразливих груп до ВІЛ та туберкульозу в Україні і регіоні Східної Європи та Центральної Азії, будуть сформульовані структуровані заходи щодо захисту прав людини і надані пропозиції для розробки політик з реагування на порушення.

Спікери:

  • Андрій Клепіков, виконавчий директор МБФ Альянс громадського здоров’я;
  • Ігор Кузін, в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України;
  • Марина Новачук, старший радник Представництва ЮНЕЙДС в Україні;
  • Ольга Варецька, асоційований директор з стратегічної інформації та МіО МБФ Альянс громадського здоров’я;
  • Тетяна Дешко, директор міжнародних програм МБФ Альянс громадського здоров’я;
  • Михайло Голіченко, міжнародний експерт з питань прав людини, старший аналітик Канадської правової мережі по ВІЛ/СНІДу.

Запрошуємо вас долучитися до онлайн-трансляції: https://www.facebook.com/events/2246641388812719/

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.