bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Полтаві пройшла акція “Бережи любов”
19.05.2010

16 травня в Корпусному парку м. Полтави пройшла акція ”Бережи любов”, мета якої полягала в тому, аби пригадати людей, які померли від епідемії ВІЛ/СНІД.

Вже третій рік поспіль проведення подібних заходів організовує благодійна асоціація допомоги ВІЛ-інфікованим та хворим на СНІД «Світло надії» спільно з управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського МВК.

Напередодні пройшли заходи, присвячені цій же даті: 14 травня на площі Театральній у полтавців була нагода пройти свій тест на ВІЛ та дізнатися більше про цю небезпечну хворобу, а 15 травня співробітники організації “Світло надії” зіграли з ув’язненими ВК №16 в футбол і також присвятили цей матч Дню пам’яті.

У неділю ж, починаючи із 12:00 у  Корпусному парку можна було пройти анонімне та безкоштовне тестування на ВІЛ, взяти участь у благодійному аукціоні, зібрані кошти з якого підуть на медикаменти ВІЛ-позитивним дітям, скористатися послугами ”Живої” бібліотеки.

Для дорослих були організовані міні-тренінги на теми: ”Шляхи передачі ВІЛ-інфекції”, ”Алкогольна та наркотична залежність”, ”Статистика ВІЛ/СНІД в Україні”, а для дітей проводилися інтерактивно-розвиваючі ігри.

Релігія також виявила свою солідарність і як наслідок, в православних храмах відслужили панихіду за померлими. Ініціативною молоддю м. Полтави було організовано мовчазний флеш-моб, під час якого студенти пройшлися з зав’язаними очима та табличками, на яких було написано “ВІЛ”.

За словами одного з учасників цього маршу головною думкою, яку вони хотіли донести було те, що люди не повинні закривати очі на цю проблему та відвертатися від тих, хто має діагноз ВІЛ/СНІД. Реакція населення на цей імпровізований марш була різною, від схвальної до відверто негативної, але головна мета маршу була досягнута – всі ми ще раз пригадали, що ця проблема є і нікуди вона не ділася. Ввечорі на сцені розпочався концерт, участь в якому взяли полтавські виконавці, а також харківський оперний співак Микола Рябуха.

Наприкінці дня організатори розтягли 400-метрову стрічку та запалили свічки, в знак солідарності з загиблими. Під час акції волонтерами БА ”Світло надії” в рамках благодійному аукціону було зібрано 1 104 грн., роздано 4 000 презервативів, тестування на ВІЛ пройшло 202 людини.

Загалом же в акції за попередніми підрахунками взяло участь близько 10 000 полтавців та гостей нашого міста.  

  

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.