bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

XІIІ Миколаївські міські екологічні читання «Збережемо для нащадків»
25.11.2020

27 листопада 2020 року в м. Миколаєві відбудуться XІIІ Миколаївські міські екологічні читання «Збережемо для нащадків». Щорічний еколого-просвітницький загальноміський захід проходить під патронатом Миколаївського міського голови за підтримки департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради. У цьому році в зв’язку з введенням у країні обмежувальних карантинних заходів, спричиненими коронавірусною інфекцією COVID-19, конференція проходитиме в онлайновому форматі на платформі Zoom.

Тема конференції цього року – «Сучасні напрямки екологічного розвитку Миколаєва та інших населених пунктів України: традиції, інновації, перспективи».

Організаторами заходу виступають: управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОДА, управління екології департаменту ЖКГ Миколаївської міськради, Центральна міська бібліотека ім. М. Л. Кропивницького, Міський центр екологічної інформації та культури бібліотеки-філії №2 Централізованої  бібліотечної системи для дорослих м. Миколаєва, благодійній фонд МЕТА у партнерстві з закладами освіти, громадськими організаціями тощо.

Екочитання-2020 продовжують тематику попередніх років щодо реалізації екологічної політики міста та залучення громадськості до вирішення нагальних екологічних проблем Миколаєва. На пленарному засіданні учасники Читань в онлайновому форматі заслухають доповіді та обговорять важливі аспекти організації благоустрою Миколаєва, екологізації розвитку міста, впровадження екологічно безпечних технологій. Актуальними акцентами доповідей стане досвід науковців та практиків  своєчасно реагувати на виклики часу, якими на разі є зміни кліматичних умов та життєдіяльності в умовах пандемії коронавірусу.

В онлайн-конференції заплановано участь Миколаївського міського голови Сєнкевича О.Ф., директора департамента ЖКГ Миколаївської міської ради Коренєва С.М.,  інших представників органів державної влади та місцевого самоврядування. До участі в Екочитаннях запрошуються представники державних природоохоронних органів, установ, органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, об’єктів господарської діяльності, закладів культури та освіти, громадських організацій, науковці, студенти, школярі, краєзнавці та всі охочі.

Традиційно програма Екочитань доповнюється змістовними заходами Екомісячника. В цьому році екологічні активності місячника носять практико-орієнтований характер, зокрема – толоки з прибирання опалого листя та висадження насаджень в різних районах міста, майстер-класи для молоді з розмальовування екоторбинок, еколого-просвітницька екскурсія в РЛП «Приінгульський» тощо.

Арт-супроводом XІIІ Миколаївських міських екологічних читань «Збережемо для нащадків» стане фотовиставка учнів студії фотографії і анімації “ФотоКрок”та Міської станції юних техніків м. Миколаєва (керівник І.С. Гузій) та виставка художніх робіт учнів Дитячої художньої школи м. Миколаєва (директор – Є.І. Кручиніна, викладач – Н.В. Агхахова). За результатами Читань видано збірник матеріалів, рекламно-інформаційну продукцію, оформлення якої здійснено на основі листівок художниці Ю. Поліщук.

Доступ: https://us02web.zoom.us/j/83809362877?pwd=ZjdNWEJsRGlZWDlvZmRxdHQzeFdrdz09

Ідентифікатор конференції: 838 0936 2877

Код доступу: 007300

За подіями Миколаївських міських екологічних читань слідкуйте у фейсбуку за гештегом #МиколаївськіЕкочитання

Контакти

  • (512) 55-03-60
  • 095 56 570 71 - Любов Варюхіна
  • (512) 40-91-73
  • 066 46 902 36 - Ірина Чернова

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.