bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Ми мовчимо, але думаємо дуже голосно (фото)
18.05.2010

17 травня о 19:00 на Майдані Незалежності відбулася громадянська акція “Лента за лентою. Україно, мовчи!”.

Напередодні її організатори розповсюдили в Інтернеті анонс:

Гасло – “Мы мовчимо, але думаємо дуже голосно”. …Міністр МВC Могильов заявив, що на мітингах не можна галасувати. Київський окружний адміністративный суд заборонив мітинги 17 травня. Верховна Рада прийняла, а Президент підписав закон про недопущення зловживання правом оскарження, по суті спрямований на обмеження прав громадян. Це неприпустимо згідно статті 22 Конституції України. Що ми можемо зробити? Висловити свою незгоду законними методами. Як? Прикрасити одяг жовто-блакитною стрічкою – як символом єдності України, поваги до її законів і громадян. Стати ланцюжком, не перешкоджаючи проходу людей по тротуару. Тримати палець біля губ: «Тссссс!». Подумати. Голосно подумати. Розійтись. Якщо ви не придбали стрічку – не біда. Прийдіть трохи раніше, і ви отримаєте її БЕЗКОШТОВНО. Бо цим не торгують”. http://community.livejournal.com/lenta_ua/4923.html

До цієї акції долучилась ще одна молодіжна ініціатива, її активісти тримали в руках сині відерця - на знак солідарності з російськими активістами, які протестують проти чиновничих “мигалок” на дорозі, а їх за це пресують влада і міліція. У відерця вони поклали маленькі листівочки, які після закінчення стояння у ланцюгу роздали на Хрещатику перехожим.

 

Також були і представники ініціативи “Калинова гілка”, які виступають за те, щоб дати можливість працівникам сервісу і торгівлі розмовляти українською мовою - адже дуже часто, коли до них звертаються російською, вони відповідають російською просто з чемності, а не через незнання української чи нелюбов до неї.

Спочатку хлопці і дівчата встали з державними прапорами на сходах біля глобусу, навпроти Поштамту, приклали пальці до вуст і зашипіли: “Тссс!”. Коли шипить одночасно кілька десятків людей - це справляє враження. Перехожі зупинялися, без слів розуміючи, чому присвячена акція. Якийсь дядечко, щоправда, спровокував молодь крикнути разочок “Зрадників геть!”, а далі вони знову замовчали і зашипіли ”Тсс!”.

Потім вони стали у ланцюжок на краю тротуару, обличчям до монументу Незалежності, і так само зробили “Тссс!”. Які ж у них були хороші обличчя! Майже всі молоді, одягнені у різних молодіжних стилях, але всі, пробачте за банальне слово, небайдужі - такі, яким іще щось треба, крім мати роботу, за яку можна знімати квартиру, і мобілку не гіршу, ніж у інших.

Я не втрималась і пройшлася з камерою уздовж їхнього ланцюжку, знімаючи крупним планом обличчя. Сподіваюся, вони мене знають і за тіхаря не прийняли :)

За 10 хвилин акція закінчилася, учасники мирно розійшлися, а я пішла познімати, як кілька хлопців і дівчат, намагаючись тримати дистанцію більшу, ніж 1,5 метри (не знаю, де вони примудрилися нарити, що якщо є ця дистанція, то це вже не масовий захід :), роздавали на Хрещатику листівки. Тут прийшла інформація, що на Майдан прибули автобуси з “Беркутом”.

Побігла подивитись - точно: підтягнули силу-силенну “Беркуту” - я бачила 3 машини, кілька автобусів і автозак, а знайома дівчина бачила з іншого боку ще 5 автобусів. Не побачивши ніякої акції, міліціянти почали чіплятися до людей з синьо-жовтими стрічками.

Одній жінці якийсь міліцейський начальник, чи не полковник, сказав, що зі стрічками не можна. - З державною символікою не можна? - уточнила вона. - Сьогодні не можна. Бо приїхав Мєдвєдєв, - була відповідь. В результаті все ж нікого не затримали. Хапати людей виключно за державну символіку - на це вони все-таки не пішли.

Джерело:  http://bilozerska.livejournal.com/255915.html

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.