bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чи розвиває влада громадянське суспільство?
13.05.2010

З травня 2010 року Український незалежний центр політичних досліджень, Творче об’єднання „ТОРО” та Східноукраїнський центр громадських ініціатив проводять моніторинг реалізації Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства у 2009 році (далі Концепції) .

Метою дослідження є оцінка якості реалізації державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в частині виконання органами виконавчої влади різного рівня Концепції.

Протягом травня-червня 2010 року члени робочої групи дослідять практику виконання завдань Концепції 20 міністерствами, 24 обласними державними адміністраціями та Радою міністрів Автономної Республіки Крим:

  • буде проаналізовано втілення планів цих органів виконавчої влади щодо реалізації Концепції у 2009 році, а також виконання цими органами інших вимог щодо налагодження комунікації із громадськістю;
  • буде визначено рівень організаційно-методичного забезпечення виконання Концепції зі сторони органів виконавчої влади різного рівня;
  • буде визначено можливі перешкоди ефективному виконанню державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства на рівні міністерств та обласних державних адміністрацій

Основними інструментами дослідження є інформаційні запити до органів виконавчої влади та опитування лідерів активних інститутів громадянського суспільства України.

В межах загальнонаціонального моніторингу у Донецькій та Одеській областях зусиллями обласних осередків Комітету виборців України проводяться також регіональні дослідження стану розвитку громадянського суспільства та державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства на місцевому рівні. Це дозволить більш детально оцінити рівень сприятливості середовища для діяльності ОГС.

За підсумками регіональних моніторингів у червні 2010 року буде проведено два круглих столи, де будуть сформовані рекомендації щодо вдосконалення державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства на місцевому рівні. Загальнонаціональний моніторинг також завершиться всеукраїнською конференцією, за підсумками якої будуть сформовані рекомендації щодо вдосконалення інституціалізації державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства на національному рівні.

Про дати проведення заходів буде повідомлено додатково.

Ми запрошуємо всі зацікавлені громадські організації, які залучені до формування та реалізації державної політики розвитку громадянського суспільства, приєднатися до дослідження та заповнити опитувальник (додається). Заповнений бланк опитувальника просимо Вас надіслати до 24 травня 2010 року на електронну адресу організаторів дослідження [email protected] (контактна особа Олексій Хмара, ТО «ТОРО», тел.: (0522) 22-82-91).

Всі заходи в рамках загальнонаціонального моніторингу реалізації органами виконавчої влади у 2009 році Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства проводяться за підтримки Проекту „Об’єднуємося заради реформ” (UNITER).

Варто нагадати, що Концепція сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства затверджена Постановою Кабінету Міністрів від 21 листопада 2007 р. N 1035-р. Основними завданнями Концепції є сприяння: удосконаленню нормативно-правової бази з питань розвитку громадянського суспільства, діяльності інститутів громадянського суспільства, доступу громадян до інформації; розробленню та впровадженню ефективного механізму налагодження комунікацій між органами виконавчої влади та зазначеними інститутами; створенню належних умов для розвитку інститутів; формуванню громадянської культури суспільства; та розвитку волонтерського руху, благодійництва і меценатства.

Ознайомитися із Концепцією можна з цим посиланням.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.