bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Національний «круглий стіл» з обговорення ІХ Періодичної доповіді НУО щодо виконання Конвенції CEDAW
27.10.2020

Національний “круглий стіл” з обговорення проекту ІХ Періодичної доповіді неурядових організацій щодо стану виконання Україною Конвенції CEDAW («жіночої» Конвенції ООН)
 
Дата: 3 листопада 2020 р. (вівторок)
Час: 10.00 - 13:00
Формат: відео-конференція на платформі Zoom
Дедлайн для реєстрації: 30 жовтня 2020 р.
 
3 листопада 2020 року о 10:00 відбудеться презентація та обговорення висновків та рекомендацій проекту «тіньової» доповіді жіночих неурядових організацій щодо стану виконання Україною Конвенції ООН з ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок (ІХ Періодична доповідь).
Проект доповіді з’явився в результаті низки громадських консультацій із понад 500 учасницями із 203 організацій з різних частин та регіонів України, як із міських, так і з сільських місцевостей; з феміністських, експертних та інших жіночих груп та ініціатив.
 
Консультації проведено у вересні-жовтні ц.р. в рамках проекту «Громадський моніторинг зобов’язань держави Україна щодо Конвенції ООН з ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок», підтриманий Структурою ООН Жінки в Україні. Його впроваджує Київський інститут гендерних досліджень в співпраці з біля 100 організаціями Моніторингової групи громадських організацій з виконання «жіночої» Конвенції ООН – “CEDAW in Ukraine” NGOs Monitoring Group.
 
Протягом заходу учасниці та учасники зможуть приєднатися до роботи однієї з декількох команд, поділитися думками та коментарями щодо стану захисту прав жінок, висловити спільну позицію громадянського суспільства та забезпечити повніше та результативніше звітування України за Конвенцію CEDAW в рамках ІХ циклу звітності.
 
Представниці й представники Уряду та інших відповідальних органів державної влади зможуть ознайомитися з висновками, покладеними в основу «тіньової» доповіді, вислухати рекомендації, та висловити їх оцінку з погляду державної політики гендерної рівності.
 
Захід буде проведено онлайн на платформі Zoom, з попередньою реєстрацією за посиланням https://forms.gle/dnY2PvVRTNC2FNmj8 до 30 жовтня 2020 р. Посилання доступу на участь у заході буде надіслано зареєстрованим учасницям та учасникам напередодні його проведення.
 
Текст «тіньової» доповіді – проект, наданий для обговорення та коментарів, буде доступний за посиланням https://docs.google.com/…/18HXa1nE…/edit… напередодні заходу.
 
Детальніше про цілі роботи Моніторингової групи громадських організацій з виконання «жіночої» Конвенції ООН – “CEDAW in Ukraine” NGOs Monitoring Group: https://cutt.ly/Dfgk46P
 
 
 
У разі виникнення питань просимо звертатись до Лариси Магдюк за електронною поштою [email protected] або за телефоном (050) 661-0776.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.