bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадським радам бути!
12.05.2010

13 травня 2010 року пройдуть консультації із Міністерством юстиції України щодо проекту постанови Кабінету Міністрів України “Про заходи щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики”, розробленого на вимогу громадських організацій Департаментом конституційного та адміністративного права Міністерства юстиції (текст документу дивіться у додатку).

Ми всі пам’ятаємо ситуацію, коли в кінці 2009 року уряд Юлії Тимошенко скасував дію постанови Кабінету міністрів України №1378 “Деякі питання щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики” без громадського обговорення та запровадив новий порядок формування громадських рад постановою №1302 “Про додаткові заходи щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики” та новий порядок консультації з громадськістю постановою №10 “Про затвердження Порядку залучення громадян до формування та реалізації державної політики.

Вказані постанови значно погіршили процедури створення і діяльності громадських рад та процедури консультації з громадськістю. Вимога створювати громадські ради на установчих зборах на яких присутні більше 25% громадських організацій області чи України, фактично заблокував процес створення громадських рад.

Знов була запроваджена територіальна дискримінація громадських організацій брати участь в роботі рад при центральних органах виконавчої влади. А, наприклад, постанова “Про порядок консультацій” скасувала можливість трьом громадським організаціям подавати запит на проведення консультацій по запропонованій темі.

Тому ми звертаємось до всіх організацій громадянського суспільства уважно продивитись нові пропозиції Міністерства юстиції щодо порядку формування громадських рад та порядку проведення консультацій.

Організатором заходу виступає Міністерство юстиції України. Якщо Ви хочете надати свої пропозиції щодо постанови Кабміну, звертайтесь до Миколи Клижка за телефоном (044) 279-7678 або надсилайте, як на адресу Міністерства юстиції [email protected], так і на адресу УНЦПД - [email protected].

Ми готові озвучити під час консультацій Ваші пропозиції щодо постанови та інформувати про хід її доопрацювання. Захід відбудеться цього четверга (13 травня), тож чекаємо на Ваші листи до 18:00 12 травня.  

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.