bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Запрошуємо взяти участь у міжнародному форумі, який пройде з 11 по 12 листопада
23.10.2020

Громадська спілка «Громадські ініціативи України» запрошують представників громадських організацій та активістів до участі у міжнародному форумі «Життя на межі миру. Громадські ініціативи змінюють життя українських громад», що організовується в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Форум відбудеться 11 – 12 листопада 2020 року і у зв’язку з карантинними обмеженнями проходитиме онлайн.

Щоб взяти участь у форумі необхідно до 04 листопада 2020 року заповнити невелику анкету за цим посиланням

Відібрані учасники Форуму будуть повідомлені додатковим листом після 6 листопада.

ЩО БУДЕ НА ФОРУМІ?

Форум «Життя на межі миру. Громадські ініціативи змінюють життя українських громад» — це міжнародний майданчик для обговорення ключових викликів та можливостей, перед якими опинились активні громадяни, громадські організації, органи місцевого самоврядування та  держава в цілому. Збройний конфлікт на Сході України, епідемія, економічний спад, відсутність довіри до державних інституцій — це ті виклики, з якими нам довелось зіткнутись в останні роки. На ці виклики громадянське суспільство відповіло гнучкістю, взаємодопомогою та солідарністю.

Та чи була робота громадських організацій ефективною? Що можемо зробити щоб бути готовими до інших викликів, які перед нами ще стоятимуть? Як зробити роботу громадських організацій більш системною і постійною? Якими інструментами можемо скористатись для цього? На яку підтримку можемо розраховувати?
На ці та багато інших запитань шукатимуть відповіді провідні українські та міжнародні експерти. Протягом двох днів на вас чекають захоплюючі дискусії, корисні майстерні, практичні інструменти.

ПРО ЩО БУДЕМО ГОВОРИТИ?

Впродовж двох днів форуму на нас чекають багато обговорень у форматі пленарних та панельних дискусій за участі провідних фахівців з України, Польщі, Нідерландів, Німеччини, Молдови та інших країн. В ході обговорень подискутуємо на теми:

  • якою буде Україна майбутнього, і як на це впливають громадські організації.
  • Як різні країни можуть досягати більшого розвиваючи співпрацю в суспільстві.
  • Які молодіжні ініціативи в різних країнах впливають на те як ці країни виглядатимуть у майбутньому.
  • Як налагодити діалог в громаді та кому це вигідно.
  • Які перспективи розвитку освіти для дорослих в Україні і до чого тут громадські організації.

Також на учасників форуму чекає близько 20 майстерень, під час яких можна буде покращити свої вміння і отримати знання із наступних напрямків:

  • як забезпечити громадську безпеку.
  • Фінансова незалежність неприбуткових організацій. 5 відносно нових способів заробітку для громадських організацій.
  • Як ветеранська спільнота змінює свої громади.
  • Проведення дослідження потреб та можливостей громади методами локального аналізу.
  • Як розуміти цифрові права та свободу Інтернету, і чому сьогодні це стосується кожного.
  • Просторове планування як механізм сприяння комунікації між громадянами;
  • Кризові комунікації.
  • Та інші цікаві та важливі теми.

Важливе місце в програмі форуму займатимуть майстерні, які присвячені створенню системи підтримки сімей дітей та молоді з інвалідністю протягом всього їх життя, створенню безбар’єрного середовища у громаді.  Як провести аудит доступності та чому це важливо не лише для людей з інвалідністю?

Ще одна важлива майстерня-обговорення стосуватиметься об’єднання та мережування громадських організацій  – що неурядові організації можуть робити спільно? На цій майстерні очікуємо представників НГО з підконтрольних уряду України територій Донецької, Луганської, а також Запорізької областей, щоб поговорити про ідеї взаємодії та співпраці.

СПІКЕРИ ФОРУМУ:

Серед спікерів форуму – лідери неурядових організацій, представники центральної влади, представники міжнародних фондів та програм, науковці, культурні діячі, провідні фахівці з комунікації, соціальної згуртованості, громадської безпеки, медіаграмотності, екології, урбаністики, громадянської освіти та інших важливих напрямків. Серед інших учасників форуму:

  • Ахтем Сейтаблаєв – український актор та режисер
  • Оксана Коляда – голова правління БФ «Повернись живим»;
  • Олександр Ярема – Державний секретар Кабінету Міністрів України;
  • Марина Говорухіна – експертка з комунікацій;
  • Ігор Козловський – Ініціативна група «Першого грудня»;
  • Ольга Пищуліна, Український центр економічних та політичних досліджень ім. О. Разумкова
  • та багато інших

ДЛЯ КОГО БУДЕ КОРИСНИМ ФОРУМ?

Запрошуємо до участі у Форумі представників неурядових організацій, ініціативних груп, об’єднань ветеранів, представників органів місцевого самоврядування, соціально відповідального бізнесу та донорських організацій, установ освіти і культури.

Очікуємо, що значну частину учасників становитимуть представники та представниці організацій з підконтрольних уряду територій Донецької, Луганської, а  також Запорізької (Приазов’я) областей.

Але так само запрошуємо представників організацій з інших регіонів, яким цікава тематика форуму, які шукають партнерів для спільних ініціатив, або ж можуть поділитись успішними інструментами взаємодії або ж вирішення актуальних проблем.

Всі разом впродовж двох днів будемо шукати відповіді на найбільш актуальні питання, що стоять перед українським громадянським суспільством, акцентуючи увагу саме на місцевому рівні.

Більше про форум можна дізнатись за посиланням https://www.facebook.com/events/660965311225450

Заповнити заявку можна натиснувши тут   

Маєте питання? – Пишіть, або телефонуйте організаторам: 

Руслана Стасюк  [email protected]

+38 067 502 2914, +38 050 140 53 16

 

Для довідки:

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.