bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Українських вчителів запрошують взяти участь у конкурсі «Вікіпедія для школи»
22.10.2020

Конкурс має на меті наповнити найбільшу онлайн-енциклопедію статтями з предметів, що вивчаються у шкільній програмі. Цьогоріч таких предметів є одинадцять — «Англійська мова», «Всесвітня історія», «Географія», «Зарубіжна література», «Інформатика», «Історія України», «Математика», «Мистецтво», «Українська література», «Українська мова», «Фізика».

Учасники можуть створювати й поліпшувати статті, запропоновані організаторами для згаданих предметів, або обирати власні теми, які відповідають тематиці конкурсу.

«Учителі українських шкіл долучаються до багатьох проєктів Вікіпедії, допомагаючи робити її джерелом надійних та актуальних знань. Беручи участь у цьому конкурсі, ви зможете поділитися знаннями з учнями не лише своєї школи, а й усієї України. В умовах дистанційного навчання така можливість є особливо цінною. Змагання також є нагодою протестувати власний професійний досвід і опанувати нові корисні навички», — коментує членкиня Правління ГО «Вікімедіа Україна» Наталія Ластовець.

Щоб взяти участь у конкурсі, необхідно зареєструватися в українській Вікіпедії і заповнити анкету. Детальніші правила конкурсу, а також списки пропонованих статей ви знайдете на сайті конкурсу: shkola.wikimedia.org.ua

Переможців у кожній темі буде нагороджено цінними призами та дипломами. Також будуть відзначені й ті учасники, що посіли друге та третє місця.

Конкурс «Вікіпедія для школи» проходить уже вдруге. Тогоріч змагання проводилося у семи категоріях. Журі отримало на розгляд 230 нових і поліпшених статей; зареєструвалося 75 учасників та учасниць. Найпопулярнішими категоріями стали «Всесвітня історія», «Фізика» та «Інформатика». Конкурс проводить ГО «Вікімедіа Україна».

Із запитаннями та пропозиціями можна писати на [email protected].

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.