bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Hack for Locals 2.0: ООН та Мінцифри проведуть хакатон для посилення безпеки в громадах
29.09.2020

Програма ООН із відновлення та розбудови миру спільно з Міністерством цифрової трансформації України запрошують усіх охочих взяти участь у триденному хакатоні Hack for Locals 2.0: «Безпечні громади» (Safer Communities Hackathon), що відбудеться 30 жовтня – 1 листопада 2020 року.

Про Hack for Locals 2.0

Основна ідея хакатону – об’єднати небайдужих учасників та учасниць з усієї України: розробників, дизайнерів, представників громад, управлінців, активістів та ентузіастів громадянського суспільства, надавачів послуг з безпеки, підприємців і маркетологів для плідної співпраці та пошуку інноваційних рішень, які сприятимуть побудові більш безпечних, сильних і згуртованих громад.

Захід проводиться Платформою кар’єрного розвитку Happy Monday та агентством інновацій Center42 у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру та у партнерстві з Мінцифри, Донецькою та Луганською ОДА за фінансової підтримки Європейського Союзу та урядів Данії, Канади, Нідерландів, Швейцарії та Швеції.

Як взяти участь у хакатоні?

  1. зареєструватися на подію за посиланням. Можна зареєструватися як індивідуальний учасник і обрати собі команду на хакатоні або вирушати на хакатон вже зі сформованою командою змінотворців. 

  2. 30 жовтня приєднатися до хакатону у будь-якому зручному для вас місці онлайн або на одній із локацій партнерів;

  3. за 48 годин створити проєкт та презентувати його журі. Для цього ви можете зібрати власну команду, працювати самостійно або приєднатися до існуючих команд;

Реєстрація для участі в хакатоні триватиме до 20 жовтня 2020 р.

Щоб взяти участь у хакатоні, ідея вашого проєкту має відповідати одному з напрямів:

  1. цифрова безпека та цифрова грамотність;

  2. безпечні та інклюзивні послуги для всіх без винятку;

  3. координація діяльності між різними надавачами послуг із безпеки та громадами;

  4. ефективне реагування на кризи та можливості раннього попередження/сповіщення (як об’єднати громадян, представників влади та надавачів послуг із безпеки на місцевому рівні в разі виникнення надзвичайної ситуації або загрози);

  5. посилення громадської безпеки із використанням open data.

Грантова підтримка проєктів переможців 

 

Три найкращі проєкти зможуть отримати грант на реалізацію своїх ідей від Програми ООН із відновлення та розбудови миру (сума гранту може коливатися від 3 000 до 30 000 доларів США залежно від ідеї та географії проєкту), підтримку в складанні грантової заявки, менторську допомогу від організаторів та інші цінні призи від партнерів. 

Формат хакатону 

Хакатон відбудеться в онлайн-форматі з використанням програм Slack та Zoom. Додатково буде облаштовано сім партнерських офлайн-локацій у різних містах України на базі університетів та ІТ-компанії SoftServe, а саме:

  • Донецький національний технічний університет (м. Покровськ);

  • Приазовський державний технічний університет (м. Маріуполь);

  • Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля (м. Сєвєродонецьк);

  • Поліський національний університет (м. Житомир);

  • Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара (м. Дніпро);

  • Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, Наукове містечко «Нова Енергія» (м. Івано-Франківськ);

  • Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна та IT-компанія SoftServe (м. Харків).

Там будуть створені комфортні умови для командної роботи: з чаєм, кавою, обідами та командою підтримки. Тож за бажанням команди можуть зустрітися наживо або ж обрати повністю онлайн-формат. 

Участь безкоштовна з обов’язковою реєстрацією. Для офлайн-учасників організатори забезпечать необхідні умови для комфортної роботи на локації (з урахуванням можливих обмежень), харчування і в разі потреби відшкодують витрати на проїзд для учасників з інших міст (до 750 грн на одну особу при пред’явленні квитків).


Для довідки
Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Контакти

  • https://hackforlocals.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.