bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Концерт Національного камерного ансамблю “Київські солісти”
02.05.2010

Національний камерний ансамбль «Київські солісти» запрошує вас 11 травня, вівторок, до Національної філармонії України, Колонного залу імені Миколи Лисенка (Володимирський узвіз,2) на концерт до 130-річчя з дня народження Ернеста Блоха (1880 – 1959).

Програма:

І відділ Іоганес Брамс (1833-1897)

Секстет No.2 соль мажор, ор.36 (1864 - 1865)
I.Allegro non troppo, II.Scherzo.Allegro non troppo,
III.Poco Adagio, IV.Poco Allegro

ІІ відділ Ернест Блох (1880 – 1959)
Кончерто гроссо No.11 (1952)
Макс Брух (1838-1920) “Кол Нідрей” - молитва для віолончелі з оркестром, ор.47

Соліст – лауреат міжнародних конкурсів Юрій Погорецький (віолончель)
Головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Дмитро Логвін
Эрнест Блох, aнданте модерато Сергей Круглов
 

Все свое богатство: Твое, Господи, Имя, Переложенное на голос струнных, Пылающий над хамитскими городами Мотив Сима, Твердый, как тысячелетнее вино, страстный Мужской зов виолончели, Басовитую, трансвеститую истерику виолоне Некогда вертикально заменивший, Раздвигающий ложесна, горбом вздымающийся между, Смертельно нежный неистовый Квазимодо, Унесу эту печаль соитий, смертей, рождений, Сонатно-симфонического цикла Гибнущего в огне шестоднева, […] Все его творчество, победительность, сиянье, Его веру, любовь, надежду.
Журнал Коммерсант«Weekend» № 12, 04.04.08 

Ернест Блох – швейцарсько-американський композитор. З девяти років грав на скрипці, вчився як скрипаль у Ежена Ізаї в Брюсельській консерваторії. Потім вивчав композицію в Франкфуртській консерваторії Хоха ( клас Івана Кнорра і Людвіга Тюйє). З 1924 року – громадянин США. Перший керівник Клівлендського інституту музики, з 1930 року керував консерваторією Сан-Франціско. Серед перших творів Блоха найбільшу увагу привернула опера «Макбет» (1904-1906), якою захоплювався свого часу Ромен Роллан. Музика Блоха в той час має вплив Р.Штрауса і імпресіонізму в особі, насамперед, Дебюссі. Другий етап творчості композитора – починаючи з «Трьох єврейських віршів» (1913), симфонії «Ізраїль»(1916) і, особливо, Єврейської рапсодії «Шеломо» для віолончелі з оркестром (1916) – характеризується поверненням до єврейської теми і, у звязку з цим, частково до єврейського фольклорного музичного матеріалу.

Юрій Погорецький

 

Народився у 1980 році в Чернігівській області (Україна). У 1998 році закінчив середню спеціальну музичну школу-інтернат м.Харкова по класу віолончелі (клас педагога Рожавського І.Д.). Навчаючись у класі в.о.доцента Олени Червової в 2003 році, закінчив Національну музичну академію України ім.П.І.Чайковського та вступив до асистентури-стажування. Також у 2001-2002 роках навчався в «NORTHNERN KENTUKY UNIVERSITI» США (клас Хавєра Аріаса). 1994 рік – Диплом Міжнародної Ліги юних музикантів (Москва, Росія). 1995 рік – лауреат Міжнародного конкурсу, присвяченого творчості С.С.Прокофєва (ІІІ премія, Москва, Росія) та дипломант IV Міжнародного конкурсу-фестивалю «Віртуози 2000» (Санкт-Петербург, Росія). 1996 рік – лауреат Відкритого Міжнародного конкурсу «Класичний камерний ансамбль» (ІІ премія у складі дуету, Москва, Росія). У 1997 році був стипендіатом програми «Нові імена юних зірок України». 2002 рік – Срібна медаль та ІІ премія на ІІ Міжнародному конкурсі ім.Миколи Лисенка (м.Київ. Україна). Т

акож був стипендіатом Фондів Президента України та Володимира Співакова. Юрій Погорецький мав концертні виступи в містах України, Росії, Польщі, Германії, Австрії, Бельгії, Франції, Фінляндії, Японії, Америки. Брав майстер класи у багатьох відомих віолончелістів. Неодноразово грав соло з оркестрами. Учасник струнного квартету «COLLEGIUM».

З 2007 року він концертмейстер групи віолончелей у Національному камерному ансамбль «КИЇВСЬКІ СОЛІСТИ».
 

Контакти

  • Передерій Олена
  • МБФ “Українське виконавське мистецтво”
  • [email protected]
  • 096 752 80 06

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.