bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Світ, доступний для всіх
29.04.2010

У рамках проекту «Відкритий простір для митців» у Донецьку проводяться інтерактивні заняття серед школярів з 4-го по 8-й класи з ціллю виховання толерантного відношення до інвалідів.

У квітні волонтери організації СУРЦ «Соціальне Партнерство» розробили план уроку і провели 4 заняття у СШ №96.  

Тіховська Алена, Шеріна Валерія, Кірєєв Артем та інші активісти спілкуються з дітьми на теми рівних можливостей для всіх людей, обговорюють проблеми нашого суспільства.

У наш час для багатьох дітей та молоді нормою поведінки є такі фактори: пройти повз однокласника, якого ображають, не поступитися місцем в автобусі старенькій бабусі, насміхатися над людиною в інвалідному кріслі.  

Головна мета уроку навчити дітей жити у згоді у цьому різноманітному світі серед різних, так не схожих один на одного людей, поважати оточуючих та бути готовими прийти на допомогу всім, хто потребує цього.

На уроках діти малюють, обговорюють афоризми відомих людей про толерантність, фантазують про місто доступне для всіх – з пандусами, звуковими світлофорами, транспортом обладнаним для інвалідів. Також вони дистанційно знайомляться з особливими людьми із організації «Радуга» завдяки творчим роботам зробленими інвалідами та фотографіям, на яких зображені вихованці ДГОО «Радуга» у яскравих костюмах, колекціях одягу, які вони придумали та зробили своїми руками.

Звичайно толерантне ставлення, чуйність, готовність допомогти не можуть бути засвоєні за 45 хвилин, це урок на все життя.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.