bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Публічна лекція «Філософія і кіно: Платон та Буда дивляться «Матрицю»
17.09.2020

20 вересня у Полтаві в рамках молодіжного філософського форуму “Проєкти людяності в постмодернізмі” відбудеться публічна лекція Дар’ї Зіборової “Філософія і кіно: Платон та Буда дивляться “Матрицю”. Захід відбудеться за підтримки Бюджету участі Полтави.

Лекторка Дар’я Зіборова - кандидат філософських наук, доцент філософського факультету в ХНУ імені В.Н.Каразіна, спеціаліст з філософської антропології та філософії культури, авторка курсу “Філософія і кіно”.

Розглянувши ідеї Платона і Будди - двох найпринциповіших філософів для заходу і сходу, ми заново подивимося на фільм «Матриця» їх очима, щоб поставити і обговорити питання: Що таке реальність? Що - ілюзія? Що робити людині, що прагне до реальності, як її досягти? Що знаходиться за межами нашого світу? Чи здатна людина НЕ піддаватися ілюзії, і якщо так, то що дає йому цю силу? Будемо вчитися говорити просто про складне, бачити, як саме образи кіно транслюють ідеї, розуміти, як ці ідеї в образах виявилися закладені.

Запрошуємо усіх бажаючих 20 вересня 2020 року за адресою: м. Полтава, вул. Коваля, 3, Полтавський університет економіки і торгівлі, аудиторія 411б. Ми дотримуємося усіх протиепідемічних заходів!

Вхід вільний!

Контакти

  • 0681558046

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.