bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Моє тіло — мої права!»: прес-ланч, присвячений Sex Workers Pride Day
09.09.2020

За даними станом на 2019 рік, в Україні налічується близько 86 000 секс-працівників. Це одна з найбільш дискримінованих та стигматизованих соціальних груп в Україні. Незаконні затримання, перевищення службових повноважень з боку поліції, застосування незаконних дій, фізичне насильство різних ступенів тяжкості, відмова у прийнятті на роботу чи навчання на підставі ВІЛ-статусу, відмова в оформленні документів - неповний перелік прав, які систематично порушуються. Ще одна проблема - криміналізація секс-праці, що безпосередньо впливає на поширення ВІЛ-інфекції.

Sex Workers Pride Day - це четвертий міжнародний день прав секс-працівників. Ця дата була заснована 2 роки тому міжнародною організацією “Глобальна Мережа Проектів з Секс-роботи” (NSWP) для того, щоб відсвяткувати самовизначення секс-працівників та показати досягнення організацій, очолюваних секс-працівниками. 

Прайд секс-працівників - це можливість поділитися історіями про самовизначення секс-працівників та досягненнями руху за права секс-працівників за останній рік.

Під час прес-ланчу буде озвучена базова проблематика - криміналізація, стигматизація та дискримінація великої групи громадян України за професійною ознакою (секс-робота - це робота, права секс-працівників – це права людини). Буде надано інформацію за усередненим портретом секс-працівника в Україні на 2020 році (виходячи з досліджень останніх років).

Також буде надана інформація щодо відмінностей між моделями правового регулювання секс-праці (криміналізація, легалізація, декриміналізація, шведська модель).

Прес-ланч відбудеться 14 вересня 2020 року, з 14-00 до 16-00 за адресою: Київ, вул. Завальна, 10-г, 19 поверх, кв. 155 (офіс БО «ЛЕГАЛАЙФ-УКРАЇНА»)

Модератори: Наталія Ісаєва і Ніка Алмазова.

Теми для обговорення:

1. Різноманітність секс-праці і проблема шаблонного сприйняття секс-праці в Україні;

2. Проблеми віктімблеймінгу і маніпулювання секс-працею в контексті протидії торгівлі людьми;

3. Роль ЗМІ в подоланні стигматизації щодо секс-працівників в Україні.

Також в рамках прес-ланчу буде анонсована флеш-моб акція активістів на підтримку прав секс-працівників «Моє тіло - мої права!»

Акцію представить режисер і хореограф Віктор Рубан.

З питань участі в прес-ланчі та акредитації прохання звертатися до Максима Петрова (095 483 48 45, [email protected]).


Довідка:

Щорічно в світі проводяться три інших міжнародних дня прав секс-працівників - 3 березня, 2 червня і 17 грудня, які NSWP також відзначає за різними темами:  

3 березня присвячено трудовим правам секс-працівників

2 червня присвячено боротьбі за доступ до правосуддя

17 грудня присвячене боротьбі з насильством щодо секс-працівників.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.