bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Покровську відбудеться дискусія «Чи готові ми до примирення?»
03.09.2020

4 вересня об 11:00 на площі перед Покровським історичним музеєм відбудеться дискусія «Чи готові ми до примирення?», а також презентація видання “Місто, з якого почалася війна” про порушення прав людини, які відбувалися під час захоплення та окупації Слов’янська з 12 квітня 2014 року по 5 липня 2014 року, та проблему відновлення миру.

 Слов’янськ став не просто містом, з якого почалася війна на Сході України – події в ньому стали рольовою моделлю для захоплення інших міст Донбасу. Одразу після звільнення жителі стикнулися з питаннями: «А як нам жити далі?», «Хто має нести відповідальність за скоєне?». Під час презентації правозахисники на основі 78 зібраних свідчень очевидців та учасників подій розкажуть про пошуки шляхів порозуміння серед дорослих та підлітків, інформаційний вплив пропаганди й РПЦ до і під час окупації, та співіснування різних парадигм пам’яті про війну на прикладі громади Слов’янська.
 
Чи вдалося досягти примирення серед мешканців після звільнення міста? Шість років потому? Наскільки релевантним є досвід Слов’янська для пошуків шляхів відновлення миру у інших містах Сходу України?
Відповідь на ці та інші питання намагатимуться дати відповідь:
 
  • Антон Удовенко, редактор видання, проектний менеджер Східноукраїнського центру громадських ініціатив;
  • Наталія Каплун, співавтор видання, дослідниця БФ «Восток СОС»;
  • Надія Нестеренко, співавтор видання, дослідниця Східноукраїнського центру громадських ініціатив.
 
Відвідати презентацію можна з дотриманням всіх запроваджених обмежень карантину, з використанням засобів особистого захисту, збереженням безпечної соціальної дистанції тощо.
 
З питань організації звертайтесь будь ласка до Ангеліни Рожкової: 050 217 69 78.
 
Видання «Місто, з якого почалася війна» підготували Східноукраїнський центр громадських ініціатив, БФ «Восток SOS», Правозахисний центр громадських досліджень, ГО «Молода Просвіта Прикарпаття», ГО «Громадський комітет захисту конституційних прав і свобод громадян», які є членами Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі», за підтримки Kurve Wustrow – Centre for Training and Networking in Nonviolent Action в рамках програми «Громадянська служба миру», яка фінансується Федеральним урядом Німеччини.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.