bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Освітній Фест Прав Людини 2020
13.07.2020

Освітній Фест Прав Людини запрошує учасників з різних куточків України взяти участь в одному зі з'їздів освітнього заходу.

З великою радістю анонсуємо подію літа, на яку чимало з правозахисників та громадських активістів вже давно чекали! Цьогоріч вже вчетверте #Разом_в_Домі_і_вДома зберуться друзі та однодумці на Освітньому Фесті Прав Людини - 2020.

Запрошуємо активних та небайдужих громадян/-ок, правозахисників/-ць, освітян, активістів/-ок, волонтерів/-ок, ініціативних лідерів/-ок та усіх зацікавлених людей взяти участь в 5 тематичних блоках. У двох з них можна буде взяти участь на базі Освітнього дому прав людини, заповнивши аплікаційну форму. Більшість подій усіх тематичних блоків будуть також доступні онлайн у форматі відео-конференцій. 

Учасники/-ці, які відвідають фестиваль безпосередньо матимуть унікальну можливість провести три незабутні дні в колі відомих правозахисників/-ць та експертів/-ок у сфері прав людини, обмінятися досвідом, та відпочити на природі серед тиші та гармонії. Адже ідеєю фестивалю є не просто просувати права людини, а й робити це цікаво, творчо, по-літньому та разом.

Цьогоріч був розширений формат роботи і тому учасники/-ці зможуть взяти участь і в заходах онлайн. Тепер ми будемо більш доступними і відчути частинку атмосфери Фесту можна через екрани ваших моніторів. 

Спікерами/-ками Фесту будуть відомі й досвідчені правозахисники/-ці, активісти/-ки та інші гості з унікальним досвідом, про який ви зможете дізнатися як у ході офіційної програми, так і під час неформального спілкування.

Де? Безпосередня участь у подіях на базі Освітнього дому прав людини (село Количівка, Чернігівська обл.)

Участь онлайн - відео-конференції (пропозиції реєструватися будуть з’являтися на Facebook сторінці Освітнього дому прав людини). 

Коли і як взяти участь?

В окремих блоках можна взяти участь безпосередньо, приїхавши в Дім, але також до більшості  майстер-класів та дискусій є можливість долучитися онлайн. 

 З 1 по 12 серпня 2020 року заплановані наступні тематичні блоки:

  • I 1-3 серпня 2020 року - Право на освіту в умовах сучасних викликів; 
  • Щоб приїхати в Освітній дім прав людини та взяти безпосередню участь, запрошуємо подавати заявки https://forms.gle/E1r9UASbVpiBx4VcA до 19.07.2020.
  • II 4-6 серпня 2020 року Фестивалі демократії, як діалог і форма просвітництва з прав людини
  • Щоб приїхати в Освітній дім прав людини та взяти безпосередню участь, запрошуємо подавати заявки  https://forms.gle/im2eTLgUiiFtgd4R7  до 25.07.2020.
  • III 7-9  серпня 2020 року  - Історична пам’ять та право на правду 
  • Участь буде можлива в онлайн форматі. Слідкуйте за анонсами.  
  • 8 серпня 2020 року регіональна зустріч для адвокатів/-ок і суддів з числа випускників/-ць програм Української Гельсінської спілки з прав людини на тему:  «Засади перехідного правосуддя (можливі механізми притягнення до відповідальності за злочини, вчинені в умовах конфлікту в Україні)».
  • IV 10-12 серпня 2020 року - Право захищати права людини. 
  • Участь буде можлива в онлайн форматі. Слідкуйте за анонсами.
  • V(паралельний блок) у період між 1 та 12 серпня – Життя після кризи: подолання негативних наслідків травмуючих обставин
  • 6 серпня 2020 року - Життя після кризи - покращення життя жінок (подолання наслідків гендерно обумовленого насильства)  - майстер-клас, експерти з Норвегії Doris Drews, Nora Sveaass та Elisabeth Ng Langdal 

Участь буде можлива в онлайн форматі.  Слідкуйте за анонсами.

Програма Фесту наразі наповнюється та згодом буде опублікована. Можливі додаткові заходи та події, які будуть анонсуватися окремо.

Що ти будеш робити під час Фесту?

  • отримувати нові знання про права людини
  • долучатися до цікавих лекцій та дискусій з кращими експертами/-ками та тренерами/-ками у сфері правової освіти
  • планувати спільні дії для подолання проблем у сфері прав людини
  • знайомитися з новими людьми та знаходити справжніх друзів та подруг
  • навчатися, активно відпочивати та отримувати позитивну енергетику
  • відвідувати цікаві екскурсії Чернігівщиною
  • виготовляти еко-сумки та відвідувати арт-майстер-класи
  • дізнаватися більше про Освітній дім прав людини, Мережу домів прав людини, Всеукраїнську освітню програму “Розуміємо права людини”.

 Умови участі:
Обслуговування, розбудова та оновлення Освітнього Дому постійно потребує витрат, тож учасники/-ці фестивалю, які приїдуть в Дім мають зробити невеликий благодійний внесок, аби він  залишався і далі таким же затишним і гостинним.

Внесок* за участь в одному з офлайнових тематичних блоків (три дні) Фесту складатиме 300 грн. Його потрібно буде сплатити після отримання запрошення на захід.

Проживання. Вам буде запропоновано проживання у Домі за внесок у розмірі 235 грн/доба. Також Ви можете безкоштовно проживати в кемпінгу на території Дому з наметом. 

Харчування.Організатори забезпечують всім учасникам/-цям харчуванням (сніданок, обід, вечеря).

Транспорт. Витрати на проїзд учасники/-ці покривають самостійно. 

Стипендія. Для особливо мотивованих учасників/-ць та випускників/-ць Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» можлива стипендія для покриття транспортних витрат та проживання. Про це необхідно буде вказати під час заповнення реєстраційної форми. 

Участь у фестивалі можлива лише за попередньої реєстрації.

Освітній фест прав людини 2020 став можливим завдяки  партнерству з Фондом Домів Прав Людини за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія.

У разі виникнення додаткових питань - звертайтесь за наступними контактами
 (тел.: +38 099 52 57 520, +38 063 97 09 980),
 ел.адреса: [email protected]

#Разом_в_Домі_і_вДома    #Дім    #Освітній_Фест_прав_людини

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.