bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Київський медіа-кіноклуб
13.04.2010

Фонд ім. Фрідріха Еберта та Молодіжний правозахисний центр запрошують журналістів та блоггерів, режисерів 14 квітня 2010 року о 18:00 взяти участь у Київському медіа-кіноклубі.

У програмі – передпрем’єрний прес-показ стрічок 3-го міжнародного конкурсу короткометражних фільмів фонду «Пам’ять, відповідальність та майбутнє» та Ґете-Інституту:
«Перетин кордонів»

1939 – початок Другої світової війни

1989 – відкриття «залізної завіси»

2009 – які «сліди» і наслідки перетину географічних і цивілізаційних кордонів в 1939 та 1989 роках?

Серед стрічок, що пропонуватимуть до перегляду – фільми, що піднімають тематику сучасного молодіжного чи політичного неонацизму, прав національних меншин. А саме – «Гордощі без упереджень» Ксенії Удодової (Росія), «Кадри» Терези Рейхової (Чехія), «Кавказське поселення» Ульріха Ашенбреннера (Німеччина).

Відбудеться зустріч з експертом Конгресу національних громад України і дослідником правоекстремістської діяльності в Україні В’ячеславом Ліхачевим та зі сценаристом й кураторкою показів фільмів конкурсу у Ґете-Інституті Дар’єю Аверченко.

Мета медіа-кіноклубу - зробити демократичні й соціальні цінності більш популярними. Для цього демонструють документальні фільми, для цього ж проходять публічні дискусії за участі громадсько-активних журналістів та запрошених експертів.

Організатори прагнуть підвищити журналістський інтерес до проблематичних тем, наблизити представників експертного середовища до медійників та привернути увагу громадськості до світового та українського документального кінематографу.

Медіа-кіноклуб збиратиметься у новому приміщенні арт-галереї «Худграф» за адресою: бульвар Т. Шевченка, 33 (вхід до бізнес-центру, 2-ий поверх). 

Медіа-підтримка: портал ГУРТ
Прем’єрні покази в Україні усіх фільмів-переможців конкурсу «Перетин кордонів» у 2010 році організовуватиме Ґете-Інститут у Києві 
Реєcтрація учасників Київського медіа-кіноклубу: Ольга Веснянка, [email protected], тел.: (050) 3346604.

Вхід лише за реєстрацією, кількість місць обмежена.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.