bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Для довкілля та Вікіпедії: фотоконкурс «Вікі любить Землю» запрошує до участі
24.06.2020

Головна мета «Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) створити під вільною ліцензією якомога повнішу базу фото об’єктів природно-заповідного фонду для ілюстрування Вікіпедії та інших проєктів, а також привернути увагу до стану довкілля. Цього року конкурс проходить у 35 країнах світу. 

Взяти участь у конкурсі можуть як професійні фотографи, так і любителі. Щоб долучитися, треба завантажити протягом липня фото природних територій власного авторства, зроблені у будь-який період часу. 

За попередні роки учасники подали світлини понад 4 тисяч об’єктів природно-заповідного фонду України. Конкурсанти завантажили близько 90 тисяч вільних зображень, зроблених у національних природних парках, заказниках, заповідниках, ботанічних садах тощо. Це великий внесок у розвиток вільних знань, однак більше половини пам’яток, що занесені до державного реєстру, досі не мають своїх фото у Вікіпедії. 

«В Україні конкурс пройде вже восьмий рік поспіль. Ми прагнемо зібрати фото, що зможуть представити українські природні пам’ятки та заповідні території у найбільшій онлайн-енциклопедії світу, а також будуть доступні під вільними ліцензіями і для інших проєктів. Також конкурс привертає увагу до стану збереження природи. Запрошуємо всіх охочих фотографувати природоохоронні об’єкти свого краю та змагатися за призи», розповідає членкиня організаційного комітету Наталія Ластовець. 

Переможці будуть відзначені цінними призами. Десять найкращих фото представлять Україну на міжнародному етапі та позмагаються на міжнародному рівні.

Організатори конкурсу відзначать переможців у двох основних номінаціях: «кількісній» та «якісній». У першій переможцями стануть учасники, які сфотографують найбільше пам’яток (перевага надаватиметься фотографіям об’єктів, що ще не були сфотографовані в межах конкурсу). У другій переможуть автори найкращих фотографій. У кожній номінації буде визначено як 10 всеукраїнських переможців, так і переможця у кожному регіоні України.

—  

Детальніше з усіма умовами та регламентом конкурсу можна ознайомитися за посиланням: http://wle.org.ua/rules/

Сторінки конкурсу у соціальних мережах:facebook.com/wle.ua, instagram.com/wle_ukr

З пропозиціями щодо співпраці та питаннями звертайтеся до організаційного комітету: [email protected] або за телефоном: +380665696135 до менеджера проєктів ГО «Вікімедіа Україна» Антона Процюка.

«Вікі любить Землю» це частина міжнародного конкурсу Wiki Loves Earth, який був започаткований в Україні 2013 року; у 2020 році у ньому беруть участь 35 країн. Усього за всю історію конкурсу учасники української частини конкурсу сфотографували понад чотири тисячі об’єктів та територій природно-заповідного фонду України, загалом зібрано понад 90 тисяч фотографій. 

«Вікімедіа Україна» — громадська організація, регіональне відділення Фонду Вікімедіа, що займається підтримкою проектів Вікімедіа (Вікіпедії, Вікіновин, Вікімандрів тощо) в межах України. У 2013 році вона першою провела фотоконкурс «Вікі любить Землю» і є організатором міжнародного конкурсу. 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.