bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Панельна дискусія «75 років завершення війни - 75 років прав людей з інвалідністю?
12.06.2020

18 червня 2020 року о 15:00 за київським часом ми щиро запрошуємо всіх бажаючих на онлайн-дискусію «75 років завершення війни - 75 років прав людей з інвалідністю?? Розвиток прав людей з інвалідністю в Україні, Німеччині та Росії», яка відбудеться на платформі Zoom.

«Виклики кожного покоління різні. Однак для людей з інвалідністю боротьба за справедливість та самовизначення виглядає як постійна боротьба”
(Constantin Grosch / Константин Грош, активіст за права людей з інвалідністю).

Разом з нашими гостями та охочою публікою ми обговоримо наступні питання: 

Як поводилися з людьми з інвалідністю до та під час Другої світової війни в Німеччині та в Радянському Союзі? Які зміни приніс кінець війни у повсякденне життя людей з інвалідністю? Чи можемо ми розглядати звільнення від війни як визволення для людей з інвалідністю? Чому після закінчення війни минуло так багато часу, поки права людей з інвалідністю були офіційно визнані та усвідомлені суспільством як частина прав людини? Яким чином і коли стали обговорюватися та аналізуватися злочини і наслідки евтаназії в нацистській Німеччині? Що змінилося в (само)сприйнятті людей з інвалідністю як особливої групи з того часу? 

До панельної дискусії ми запросили наступних спікерів: 

-         Юлія Сачук, авторка наукових праць та статей про права інвалідності та інклюзію, координатор НУО для людей з обмеженими можливостями «Fight for Right / Боротьба за права», співзасновниця ініціатив “Доступне кіно” та “Braille Studio” / Київ, Україна; 

-         Philipp Rauh / Філіп Рау, М. А., науковий співробітник в галузі історії медицини Інституту історії та етики медицини Мюнхенського технічного університету / Мюнхен, Німеччина; 

-         Тетяна Дорохова, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки Уральського державного педагогічного університету, учасник проектних команд «Майстерня творчої інклюзії», «Доступний формат створюємо разом!» / Єкатеринбург, Росія.

Модератор: Constantin Grosch / Константин Грош, активіст за права людей з інвалідністю, інклюзію та безбар’єрність. 
 
Дискусія проводитиметься німецькою, російською та українською мовою, також буде наданий синхронний та жестовий переклад. 

Попередня реєстрація на захід є обов’язковою та здійснюється за посиланням (https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_tUIVd47mRe6OfjiNieaCVA. Участь у заході є безкоштовною, тривалість заходу 90 хв.  Якщо у Вас виникнуть питання щодо заходу, ви можете звернутися до нас за адресою [email protected]

Панельна дискусія відбувається в рамках програми DRA e.V. «INKuLtur – за інклюзію в культурі», яка реалізується разом з партнерами з України, Німеччини та Росії та фінансується Європейським Союзом та Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини. 

Подіяорганізована успівпраціз Foundation Memorial to the Murdered Jews of Europe (Берлін, Німеччина) за фінансової підтримкиФедеральногоміністерствазакордоннихсправНімеччини. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.