bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чорно-біла дискусія: Життя після навчання за кордоном – повертатися чи залишатися?
07.04.2010

Українці, що навчаються у міжнародному середовищі, часто роблять вибір – намагатися залишитися на роботу за кордоном чи повертатися до дому?

Дата: 10 квітня 2010, субота, 17-00
Місце: Книжкова виставка «Медвін»,  аудиторія 209, вул. Фізкультури 1, Інститут фізкультури, м. Республіканський стадіон (Київ)

Тема: Українці, що навчаються у міжнародному середовищі, часто роблять вибір – намагатися залишитися на роботу за кордоном чи повертатися до дому? Студенти, що подають заявку на стипендію до закордонного вузу, розмірковують про свою мотивацію – поїхати на все життя чи просто отримати досвід? Навіщо взагалі навчатися за кордоном, якщо повертатися? Навіщо взагалі повертатися, якщо вже поїхав?  

Чорний та білий – протилежні кольори, що описують два гранічних стана думки - «Так» чи «Ні». Головною метою чорно-білої дискусії є зрозуміти як найбільше аргументів «за» чи «проти» за актуальною проблемою. Обговорюючи питання з обох боків та граючи в шахи із аргументами, учасники дискусії приходять до взаємовигідної позиції. Таким чином, дискусія стимулює толерантність суспільства та допомогає поширити особисті обрії сприйняття світу.

Правила:

У дискусії приймають участь 4 особи, які заздалегідь знають тему дискусії та готують аргументи «за» та «проти». Перед початком розігруються стартові позиції учасників («чорне» чи «біле»). Дискусію веде модератор, який слідкує за часом та ходом дискусії, задає питання учасникам. Модератор може будь-якої миті змінити позицію учасника на протилежну, тому учаснику треба намагатися зрозуміти проблему найкращим чином незалежно від того, яку позицію він займає особисто. Наприкинці дискусії модератор дає змогу учасникам висказати свою особисту позицію.

На початку дискусії з залу добровільно обирається «добра фея», яка під кінець заходу може особливо відмітити певного учасника чи певний аргумент дискусії. Як ітог заходу, усі аргументи дискусії збираються, систематизуються та поширюються.

Модератор:
Олена Бойцун - економіст-міжнародник, стипендіатка програм Oxford Chevening/OSI, фонду DAAD, Міністерства комерції Китаю тощо. Автор книги «В Оксфорді».
 

Учасники дискусії:

  • Олеся Сторожук – керівник та головний редактор проекту Unistudy.org.ua
  • Максим Яковлєв – суспільствознавець, викладач НаУКМА, стипендіат програм DAAD, Chevening/OSI Oxford Fellowship Programm

Імена ще двох учасників дискусії уточнюються.

Тривалість заходу – 1 година.

Чорно-біла дискусія на інші теми планується проводитися на регулярній основі.

Вхід вільний.

Захід є складовою частиною проекту «В Оксфорді»  

Ви можете допомогти зробити дискусію цікавішою.

Будь ласка, дайте відповідь нашого опитування або надсилайте свої аргументи “за” чи “проти” на скриньку [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.