bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чергові кроки Миколаївської коаліції у напрямку посилення роботи з дітьми
26.03.2010

17 березня учасники Миколаївської коаліції із захисту прав дітей зібрались під час  робочої зустрічі та обговорили ті нагальні питання, якими вони зараз опікуються. Торкнулись   запитів, підготовлених  Центром соціальних програм РУСАЛу в Україні в органи місцевого самоврядування, які стосуються надання соціальних послуг дітям, а також можливості розміщення стендів із соціальною рекламою та рекламою соціальних послуг в супермаркетах.
  19 березня 2010 року спільно з Миколаївським міським благодійним фондом МЕТА «Від спільного бачення - до спільних дій» та Центром соціальної активності та партнерства Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького учасники Миколаївської коаліції із захисту прав дітей провели відкриту дискусію «Впровадження інноваційних підходів та європейських стандартів в соціальній сфері».

У зустрічі взяли участь представники міських та обласних управлінь у справах сім’ї та молоді, управлінь праці та соціального захисту населення, освіти та охорони здоров’я, служби у справах дітей, представники місцевих та міжнародних громадських організацій та благодійних фондів, викладачі та студенти Миколаївського державного університету ім. В.О. Сухомлинського, Чорноморського державного університету ім. П. Могили. Для більш конструктивного обговорення теми дискусії, яку фасилітував Дмитро Мурашко, директор Центру соціальних програм РУСАЛу в Україні, були розглянути підходи, стандарти, новації у наданні соціальних послуг дітям вразливих категорій. Дискусію розпочала Марина Докторович – заступник завідуючого кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Миколаївського державного університету ім. В.О. Сухомлинського. Вона ознайомила учасників дискусії з моделями соціальної роботи, які впроваджуються в Європейських країнах, а саме з англо-саксонською, романською та скандинавською моделями. Виступ Володимира Кузьминського, директора Представництва Міжнародної благодійної організації «Кожній дитині в Україні» (м. Київ), на тему «Критерії оцінки ефективності діяльності органів місцевого самоврядування у сфері забезпечення прав дітей» визвав жвавий інтерес у учасників дискусії.

Володимир Кузьминський презентував напрацювання експертів проекту Європейського Союзу «Посилення ролі громадянського суспільства в захисті прав дітей», що здійснюється Ресурсним центром ГУРТ у партнерстві з Молодіжним інноваційним центром «Медіа-М» та Представництвом благодійної організації «Кожній дитині в Україні» за фінансування Європейської комісії. Учасники дискусії тепер з нетерпінням чекатимуть  виходу друкованого посібника, в якому буде ретельно описана методика оцінки ефективності діяльності органів місцевого самоврядування у сфері забезпечення прав дітей, яку можна буде застосовувати в будь-яких інших сферах аналізу діяльності органів місцевого самоврядування.

Представники міських та обласних управлінь у справах сім’ї та молоді, управлінь праці та соціального захисту населення, освіти та охорони здоров’я презентували свою роботу у сфері надання соціальних послуг дітям вразливих категорій. Потім про свої методи та досягнення в роботі з дітьми розповіли представники міських та обласних громадських організацій та благодійних фондів. Найжвавіше учасники дискусії обговорювали такий інноваційний метод як арт-терапія, яку презентувала директор Миколаївської обласної громадської організації «Діалог».

В завершення дискусії відбувся незапланований спонтанний захід – майстер-клас Володимира Кузьминського, директора Представництва Міжнародної благодійної організації «Кожній дитині в Україні», який на основі власного досвіду дав поради присутнім щодо найбільш ефективних методів впровадження стратегій розвитку соціальних послуг для дітей вразливих категорій.

Контактна інформація: Людмила Руденко-Кардаш, виконавчий директор Миколаївського міського фонду ЛАСКА, координатор Миколаївської коаліції із захисту прав дітей

тел.:093-104-5374

e-mail: [email protected]  

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.