bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

IDF ініціює Всеукраїнський контроль закупівель, необхідних для подолання коронавірусу
18.03.2020

Україна спростила процедуру державних закупівель товарів для боротьби із коронавірусом. Відповідні норми були ухвалені Верховною Радою в законопроекті про запобігання поширення коронавірусу.

Лікарські засоби, медичні вироби та медичне обладнання, призначені для запобігання виникнення і поширення коронавірусу COVID-19, будуть звільнені від сплати ввізного мита та ПДВ.

Кабінет Міністрів України зобов’язали здійснювати контроль за цінами на лікарські засоби, товари медичного призначення та соціально значущі товари.

У зв’язку з цим Фонд Інновацій та Розвитку ініціює Всеукраїнський контроль закупівель, необхідних для подолання коронавірусу для унеможливлення корупційних ризиків.

Ми закликаємо підключитися до контролю і громадськість:

✅перевіряйте закупівлі, в тому числі через систему Prozorro

✅виявляйте завищені ціни

✅публікуйте власні розслідування на платформі 

✅у разі необхідності наші координатори допоможуть складати заяви про можливе вчинення правопорушень у відповідні органи!

Також через платформу можна повідомляти про факти завищення ціни на лікарські засоби, товари медичного призначення та соціально значущі товари.

Додамо, що усі закупівлі для протидії поширенню коронавірусу будуть відбуватися поза системою Prozorro, однак за результатами цих закупівель замовники зобов`язані завантажити у систему Prozorro звіт про укладення договору, сам договір включно з усіма додатками, а також звіт про виконання договору. Інакше передбачена адміністративна відповідальність.

Згідно з законом можна буде закупити необхідні засоби захисту за 1 день, без можливості оскаржити результати в Антимонопольному комітеті. Закон також дозволяє розпорядникам бюджетних коштів вносити 100% передплату.

Саме тому важливе долучення громадськості до перевірок цих закупівель!

Проект WikiInvestigation реалізує IDF Reforms Lab за фінансової підтримки European Union in Ukraine

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.