bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

7 міні-проектів отримали гранти від БФ Едуарда Самоткала і МПЦ ШELTER+
16.03.2010

Триває соціальний проект «Молодь за свідоме життя», який став гарною можливістю для небайдужої молоді Кривого Рогу. Майже 70 молодих людей відгукнулися на запрошення Молодіжно-підліткового центру ШELTER+ та Благодійного фонду Едуарда Самоткала ( а саме ці організації стали ініціаторами проекту ) пройти тренінги і спробувати розробити свій власний проект, що зможе покращити життя нашого міста.

13 березня з 20 проектів обирали 7 найбільш ефектних і, разом з тим, реалістичних. Нелегке завдання лягло на плечі журі, до якого увійшли криворізькі бізнесмени, політики, журналісти, громадські діячі тощо.  

Конкурс міні-проектів видався не пафосно-офіціозним заходом, а пройшов, як відмітив один с членів журі, президент федерації футболу і відомий у місті меценат Ігор Левицький, одночасно урочисто і неформально. Проекти представляли різні люди – від спортсменів-боксерів до молодих спеціалістів з «Арселор мітала», від музикантів-неформалів до школярів-активістів, від фотографів до банківських працівників. Усіх їх об’єднав молодий вік (від 15 до 25 років) та свідома позиція. Свідома позиція, на думку організаторів , - це коли тобі не байдуже і ти готовий брати відповідальність.
 

Проекти-переможці (докладніше про кожен з них дивіться додаток «Головне про проекти») стосуються абсолютно різних напрямків діяльності. Тут і проведення денного табору для однієї з найвіддаленіших шкіл міста, і спроба старту телевізійної програми для підлітків, що пропагуватиме здорові цінності, і підвищення рівня культури в громадському транспорті, і покращення бази гуртків радіоконструкторської творчості, і практичні лекції з адаптації до дорослого життя для випускників інтернатів, і приведення до ладу єдиного парку в районі 173 кварталу, і конкурс соціальної реклами…  

А ще було кілька цікавих проектів, які не отримали фінансування головним чином через те, що ті, хто їх презентував, не змогли довести журі, що вони готові впровадити їх у життя. Але було дуже приємно, що члени журі не гралися в «акул бізнесу», які мають лише винести суровий вирок, а, дійсно, переймалися ідеями молодих людей і шукали можливості, як їм допомогти.  

Показовою виявилася ситуація з проектом мистецького опен-ейр фестивалю «Стіна». Дійсно, цікавий проект не переміг в конкурсі, але отримав, в перспективі, набагато більше – обіцянки реальної допомоги і готовності до співпраці від директора однієї з найбільших в місті рекламних агенцій «АСТ медіа-центр» Валерія Ляшенко, головного редактора газети «Вісник Кривбасу» Володимира Гончара і прес-секретаря фонду Едуарда Самоткала Ірини Єрешко.  

Таке ставлення по-справжньому надихало учасників конкурсу, тож не дивно, що ще кілька з тих, хто не отримав грант, сповнені рішучості таки виконати свій проект. А переможці,  за словами ще одного учасника журі, старшого викладача Металургійної академії, президента клубу інтелектуальних ігор «Ерудит» Ігоря Вацуро, «попали», адже вони «мають ще виконати все те, що написали».  

Переможці радіють і хвилюються. «Сьогодні ми отримали велику підтримку від організаторів та журі. Перед нами стоїть непросте завдання, але ми сповнені ентузіазму і готові до його виконання. Будемо намагатися не підвести тих, хто в  нас повірив», - мабуть, під цими словами Катерини Жигалової, керівника одного з проектів-переможців, готові підписатися всі учасники проекту «Молодь за свідоме життя».  

Задоволені і організатори. «Проекти не залишали нас байдужими. Проблеми, які підіймали учасники, дійсно торкають. Віримо, що ці міні-проекти стануть важливим кроком у житті тих, хто їх виконуватиме. А ми зі свого боку намагатимемося завжди підтримувати подібні ініціативи», - підсумувала прес-секретар фонду Едуарда Самоткала Ірина Єрешко.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.