bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Експертне обговорення «Запровадження відсоткової філантропії в Україні»
16.01.2020

23 січня 2020 Центр демократії та верховенства права проведе експертне обговорення щодо необхідності запровадження відсоткової філантропії в Україні. 

Захід відбудеться  з 10:00 до 12:00 у Panorama Conference Hall в Сityhotel, за адресою: вул.Б.Хмельницького 56А, місто Київ.

Метою обговорення є напрацювання єдиної позиції громадських організацій, благодійних фондів та інших неприбуткових організацій щодо інструменту відсоткової філантропії та його реалізації в Україні. 

Відсоткова філантропія – це механізм фінансової підтримки неприбуткових організацій, що полягає в наданні громадянам права на власний розсуд розпоряджатися на користь обраних ними неприбуткових організацій, законодавчо визначеним відсотком сплаченого громадянами податку з доходу. 

Під час обговорення будуть розглянуті наступні питання: 

  • які неприбуткові організацій можуть бути бенефіціарами (отримувачами) відсоткової філантропії в Україні, які дії для цього вони мають вчинити, щоб отримувати кошти; 
  • яким чином громадянин може спрямувати відсоток сплаченого податку такій організації та буде обговорено ідеї щодо якісної інформаційної політики для громадян щодо механізму користування інструментом.

До участі у експертному обговоренні запрошуються представники громадських та міжнародних організацій, благодійних фондів, а також інші експерти та фахівці у галузі оподаткування та благодійності, що зацікавлені у адвокації процесу запровадження інструмента відсоткової філантропії в Україні.

Для участі в експертному обговоренні необхідно заповнити форму: https://forms.gle/mZUayNNTZtSw82XR8 до 20 січня. Підтвердження участі буде надіслано на вказану електронну скриньку. Кількість місць обмежена.

У випадку виникнення питань – пишіть на пошту менеджеру проектів ЦЕДЕМ Валерії Дідик [email protected] 

Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) – це аналітично-адвокаційний центр, що працює в громадському секторі України з 2005 року, спрямовуючи свої зусилля на розвиток незалежних медіа, підтримку громадських платформ і рухів, а також побудову правової держави в Україні.

Проведення цього заходу стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (АМР США) в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України». Центр демократії та верховенства права несе повну відповідальність за зміст, який може не відображати поглядів АМР США або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.