bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дві громади Луганщини отримають сучасні мобільні ЦНАПи від ЄС та ООН
17.12.2019

19 грудня 2019 року у Сєвєродонецьку відбудеться урочиста передача двох сучасних мобільних Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів) Біловодській та перспективній Кремінській ОТГ, організована в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) та фінансування Європейського Союзу.

Нові мобільні ЦНАПи розширять територію надання адміністративних послуг для населення двох громад Луганської області, а також сприятимуть продовженню імплементації реформи з децентралізації влади на сході України. Водночас, в межах програмних цілей Програми ООН із відновлення та розбудови миру, передбачено продовження процесів розвитку громад в питаннях створення інтегрованих систем надання адміністративних послуг, підтверджене урочистою передачею перших двох автомобілів, із запланованої серії мобільних ЦНАПів для сходу України.

Мобільний ЦНАП – це транспортний засіб, в якому будуть надаватися адміністративні послуги, а також передбачені робочі місця для фахівців пенсійного фонду, юстиції, соціального захисту, тощо. Його головним завданням є наближення послуг до людей, які знаходяться на значній відстані від стаціонарних ЦНАПів та мешканців територій уздовж лінії зіткнення. Автомобіль має 2 робочих місця адміністраторів, обладнаних комп’ютерною технікою та програмним забезпеченням; 2 мобільних кейси – мобільний кейс-ЦНАП і кейс для енергоаудиту; відеоспостереження; GPS навігація; 3 види автономного опалення, вентиляцію, кондиціонер, 2 види штучного освітлення; дизель-генератор та туалетну кімнату з гарячою і холодною водою.

Вартість двох машин разом із комп’ютерним обладнанням складає понад 110000 доларів США. Усього для Луганщини передбачена закупівля 3 мобільних ЦНАПів для Луганської області за кошти Європейського Союзу та 5 мобільних ЦНАПів за кошти Уряду Канади.

Церемонію передачі очолять докторка Анніка Вайдеман, заступниця Голови Представництва ЄС в Україні, Сергій Гайдай, голова Луганської ОДА, Юрій Прокопенко, міський голова Кремінної, Едуард Олєйніков, голова Біловодської ОТГ та Віктор Мунтяну, керівник Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Захід відбудеться у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації та її подвір’ї.

До уваги ЗМІ:

Що?

Передача сучасних мобільних ЦНАПів від ЄС та ООН

Коли?

19 грудня 2019 року, 08:30-10:00. Пресбрифінг запланований на 09:10.

Де?

Луганська ОДА, пр-т Центральний 59, Сєвєродонецьк, Луганська область, Україна

Спікери:

 

 

 

 

Анніка Вайдеман, заступниця Голови Представництва ЄС в Україні,

Сергій Гайдай, голова Луганської ОДА,

Юрій Прокопенко, міський голова Кремінної,

Едуард Олєйніков, голова Біловодської ОТГ,

Віктор Мунтяну, керівник Програми ООН із відновлення та розбудови миру


Акредитація ЗМІ 
(до 18.12.2019, 18:00):

Максим Кицюк, спеціаліст із комунікацій, Програма ООН із відновлення та розбудови миру, [email protected] або +380 63 576 1839

Для довідки

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

Контакти

  • Максим Кицюк
  • спеціаліст із комунікацій
  • Програма ООН із відновлення та розбудови миру
  • [email protected] або +380 63 576 1839

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.