bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дискусія «Україна у Східному партнерстві: наскільки успішним був 2019 рік для реформ»
16.12.2019

16 грудня в Українському кризовому медіа-центрі експерти провідних аналітичних центрів від Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства презентують дослідження «Поступ України у виконанні 20-ти досягнень Східного партнерства до 2020 року».

Конференція проходитиме за підтримки проекту «Громадська синергія», що фінансується Європейським Союзом та виконується Міжнародним фондом «Відродження».

Експерти, які спеціалізуються на питаннях економіки, антикорупційної та судової реформи, безпеки, енергетики, довкілля та ін. проаналізували, як Україна впродовж року впроваджувала реформи за 20 напрямками та оцінили успіхи від 1 до 3. Обережно, спойлер – довершених досягнень не так багато, а десь є навіть суттєві проблеми. Чому, що і як – готові розказати.

На заході ви дізнаєтесь:

  1. Чи не виявилися цілі та реформи, запропоновані Європейським Союзом, занадто амбітними для України? А, можливо, навпаки, Україна здатна зробити більше, ніж очікує ЄС? 
  2. У яких сферах ми зазнаємо провалу і чому?
  3. Чи має Україна шанс встигнути досягти усіх цілей до кінця 2020 року?
  4. Як зміна влади в Україні вплинула на реформи та курс на європейську інтеграцію?
  5. Що мають робити Європейський Союз і Україна, аби політика Східного партнерства стала більш успішною?

Де? Київ, Український кризовий медіа-центр, вул. Хрещатик, 2
Коли? 16 грудня з 12:00 до 13:00

Учасники:

  • Геннадій Максак, Голова Ради зовнішньої політики «Українська призма»
  • Марина Михайленко, Директор Департаменту ЄС і НАТО, Міністерство закордонних справ (tbc)
  • Юрій Вдовенко, Національний координатор Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства, Голова Центру транскордонного співробітництва (tbc)
  • Михайло Жернаков, Директор Фундації DEJURE
  • Леся Шевченко, Президент Фундації «Відкрите суспільство»

Мова заходу: українська
 
Контакти для реєстрації на захід: Ярослав Литвиненко, [email protected] , 0500390782

Довідкова інформація:

«20 досягнень Східного партнерства до 2020 року» – це своєрідна євроінтеграційна дорожня карта, що визначає цілі та реформи, яких мають досягти Україна, Грузія, Молдова, Вірменія, Азербайджан та Білорусь до 2020 року. Цілі були запропоновані Європейським Союзом у 2017 році, аби наповнити політику Східного партнерства практичним змістом. У 2020 році добігає кінця час, коли ми мали досягти визначених результатів. Скоріш за все, що на Саміті Східного партнерства у Загребі в першій половині 2020 року будуть підбивати фінальні підсумки впровадження цієї дорожньої карти, що матиме значення для майбутньої політики ЄС щодо цих 6-ти країн.

Окремі думки висловлені в матеріалах або озвучені на заході є особистою позицією авторів/спікерів і необов’язково відображають точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду “Відродження”. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.