bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Експертне обговорення «Ціна Суспільного: більше, ніж рядок в Держбюджеті»
21.10.2019

У середу, 23 жовтня 2019 року у приміщенні Реанімаційного Пакету Реформ (вул. Ольгинська, 6) відбудеться експертне обговорення «Ціна Суспільного: більше, ніж рядок в Держбюджеті».

У січні 2020 року виповнюється три роки з моменту реєстрації юридичної особи суспільного мовника – ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України”. Суспільне мовлення має стати джерелом об’єктивної та неупередженої інформації для громадян, адже приватні українські канали афілійовані з бізнес- і політичними групами. Одним з ключових питань для реформи є належне фінансування НСТУ, яке дозволить медіа не залежати від влади і розвивати нові проекти.

За чинним законом “Про Суспільне телебачення і радіомовлення України”, держава має фінансувати НСТУ на рівні не меншому за 0,2% видатків Держбюджету за попередній рік. Водночас, аналіз Генерального Директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи DGI (2015) 3 вказує, що держава має виділяти Суспільному суму, на рівні 0,39% витрат Держбюджету. До того ж, експерти Ради Європи у своєму недавньому Звіті  розробили два сценарії фінансування НСТУ в українських реаліях.

Тож упродовж дискусії експерти обговорюватимуть стан розвитку Суспільного, можливі сценарії зміни фінансування та як це впливатиме на зміну якості контенту  на каналах НСТУ

Учасниками обговорення стануть:

  • Ігор Розкладай, головний експерт з медійного права Центру демократії та верховенства права, співавтор Закону “Про суспільне телебачення та радіомовлення”;

  • Олександр Бурмагін, медійний юрист ГО “Платформа прав людини”;

  • Микола Чернотицький, член правління НСТУ.

Запрошуємо журналістів та медійних експертів долучатися до дискусії. Для цього реєструйтеся за формою.

Про детальний час ми повідомимо у листах з підтвердженням реєстрації. 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.