bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Хакатон для вчителів STEM-предметів у Хмельницькому
21.10.2019

Хакатон для вчителів Хмельницької, Рівненської, Тернопільської та Чернівецької областей. 31 жовтня -2 листопада 2019 року, м. Хмельницький. 

CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» і Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine в рамках ініціативи #ДівчатаSTEM запрошують вчителів STEM-предметів чотирьох областей взяти участь у Хакатоні* «STEM-урок: методичні підходи та гендерні стереотипи».

Мета хакатону – спільно розробити проекти та методики, які допоможуть перевіряти STEM-уроки на наявність гендерних стереотипів та знайти інноваційні рішення щодо створення умов, які сприятимуть зацікавленості учнівської молоді вибором STEM-професій. Партнер хакатону – Інститут модернізації змісту освіти МОН.

Саме вчителі вперше знайомлять школярів та школярок зі світом STEM-дисциплін і здатні заохотити їх обирати інженерні та технічні спеціальності у майбутньому. Дівчата і хлопці мають рівні можливості в опануванні STEM-дисциплін та професій, і тут не має бути жодних гендерних стереотипів.

Якщо Ви викладаєте у школі STEM предмети, обожнюєте їх і мрієте, щоб більше хлопців та дівчат вступали на технічні спеціальності, тоді реєструйтесь для участі у хакатоні. Можливо, саме Ви станете автором унікальних освітніх рішень, якими зможуть скористатися педагоги інших закладів освіти.

Під час триденного хакатону вчителі:
– отримають досвід неформальної освіти;
– дізнаються від новаторів-освітян про те, як вони змінили підходи до викладання STEM-предметів;
– опанують методи для підвищення інтересу учнівської молоді до STEM за допомогою дизайн-мислення;
– набудуть практичний досвід роботи в групах щодо розробки проектів та методик, які допоможуть перевіряти STEM-уроки на наявність гендерних стереотипів.

‼Участь у заході безкоштовна.

Організатори покривають всі витрати, в тому числі проїзд до та з Хмельницького і проживання. Окрім того, забезпечують круту локацію, неймовірних спікерів, менторів та цінні призи.

Учителям STEM-предметів** необхідно:
1. Зареєструватися особисто до 22 жовтня 2019 року включно за посиланням:
https://forms.gle/aadAYz7X3n9Gzn3o6
2. У реєстраційній формі описати свою мотивацію, а також шляхи залучення учнів та учениць до STEM (Ваша відповідь на це питання – один з ключових критеріїв відбору).
3. Дочекатись результатів відбору кандидатів для участі у хакатоні. 23 жовтня на вказану під час реєстрації електронну адресу вам буде надіслано Лист-запрошення на хакатон (також з результатами відбору можна буде ознайомитися на сайті: csr-ukraine.org та на facebook-сторінці Дівчата STEM facebook.com/divchatastem).
4. Взяти участь у триденному хакатоні 31 жовтня – 2 листопада 2019 року.
5. Розробити круті рішення та виграти цінні призи!

З будь-яких питань щодо участі, звертайтесь за телефоном (044) 292-02-48

У 2018-2019 роках Організатори вже успішно провели 4 Хакатони для вчителів у Дніпрі, Івано-Франківську, Маріуполі та Одесі. Як це відбувалося можна переглянути за посиланнями:
https://bit.ly/2ObRUmNhttps://ukraine.unfpa.org/uk/STEMDnipro

*Слово Хакатон походить від слів Марафон (діяльність за короткий період часу) і Hack (дослідництво та розробка).
**STEM-предмети – це фізика, астрономія, хімія, математика, інформатика, біологія, технології, робототехніка, географія та економіка.

Контакти

  • (044) 292-02-48

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.