bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У містах Токмак та Бердянськ пройдуть заходи до Тижня активних дій проти дискримінації
15.10.2019

Мiжнародна мережа проти дискримiнацiï у футболi «Fare Network» запрошує долучитись до щорічних Тижнів активних дій проти дискримінації «Футбольний народ». 

Одними з долучених міст до щорічних Тижнів активних дій проти дискримінації “Футбольний народ” стали міста Токмак та Бердянськ Запорізької області. За допомогою громадської організації “Платформа Суспільної Взаємодії” активісти міст виграли грант на проведення різноманітних заходів щодо протидії різних проявів дискримінації у суспільстві.

Здавалося б: як можна за допомогою футболу боротися із порушенням прав людей? Проте ідея дуже проста. Протягом двох тижнів у жовтні усі небайдужі мешканці двох міст, будуть використовувати силу футболу як соціальний активізм та універсальну інструмент для того, щоб підкреслити усе наше різномаїття,  а саме у гендерних питаннях, питаннях національних меншин, прав жінок тощо.

Упродовж цих днів пройдуть семінари та тренінги, майстер-класи зі створення анімацій, засідання “круглих” столів тощо. Усе це - заради встановлення справедливого та правого суспільства. 

У місті Токмак основні заходи відбудуться з 14 по 18 жовтня 2019 року, до них буде долучена шкільна та студентська молодь міста. А ось у Бердянську - заходи вже пройдуть з 21 по 24 жовтня 2019 року.

Особливо очікуваним є майстер-клас зі створення анімацій на теми протидії дискримінації у суспільстві. Планується, що буде створено 10 анімаційних мультфільмів, які будуть присвячені темам етнічної та національної рівності, правам жінок та гендерній справедливості. 

Такі заходи вкрай важливі. Вони дозволяють простими словами і діями донести складні питання до молоді, особливо - шкільного віку. Усі створені анімації, наприклад, будуть доступні у соціальних мережах, їх можна будет використовувати усім учителям на інших уроках теж”, - ділиться планами та задумами Наталя Криворучко, авторка ідеї проведення Тижнів активних дій проти дискримінації “Футбольний народ”.

Тож, побажаємо успіхів команді активістів, які будуть втілювати ці заходи аж у двох містах Запорізької області. Сподіваємося, що дискримінаційних проявів у нашому суспільстві стане менше.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.